SKROTUPPLAG. Det är var vad närboende Björn Lublin kallar backen för nu. Foto: Jonny Andersson

Upprustningen av Spökbacken dröjer

Spökabacken i Lilla Alby stängdes i höstas och slutdatum för upprustningen har flyttats fram till i maj.

  • Publicerad 12:30, 25 mar 2019

Upprustningen av Spökbacken – gång- och cykelbanan mellan Humblegatan och Högklintavägen – har gått i stå. I snart en månad har maskinerna stått still och området liknas vid en sopstation.

– Eller skrotupplag, säger Björn Lublin, som bor i närområdet. Värst är väl att en del traskar omkring där och riskerat att trilla ner i någon grop.

I trapphusen har de boende fått information om att arbetet skulle vara klart i januari, på kommunens hemsida har slutdatum flyttats till maj.

En orsak till att arbetet avstannat ska vara att det "tillkommit grejer i projektet", en annan är en omprioritering, enligt Tomas Lindvall, chef på tekniska enheten.

– Resurserna har behövts till utegymmet vid Golfängarna. Det var angeläget inför Två sjöar runt, säger Tomas Lindvall.

Gång- och cykelbanan har varit avstängd sedan i oktober och Björn Lublin tycker att det är illa skött.

– När jag hört mig för har det pratats om "gestaltning och målbild". Jag menar att funktion måste vara viktigare. För många uppe i Lilla Alby är Spökbacken viktig. Sedan är det väl skattepengar som rinner bort med "gestaltningar och målbilder". Och hur mycket pengar kostar inte maskiner som står still, säger Björn Lublin.

I den branta backen ska det finnas fler viloplan med sittplatser. Dessutom byts kantsten ut och ska få nytt material och kantsten bytas ut.

– Det blir säkert bra, men varför så lång tid? säger Björn Lublin.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Hur brukar du fira påsk?

Nyheter Resa till fjällen, gå på äggjakt eller bara ta det lugnt. Svaren blev många när vi frågade folk på stan hur de brukar fira påsk.torsdag 18/4 10:37

Hon är häxa i Blåkulla – på riktigt

Nyheter Feministen Rosie Björkman kom ut för 30 år sedan Hon tvekar inte att kalla sig häxa. Men Rosie Björkman kokar varken grodsoppa eller äter små barn.torsdag 18/4 5:57

Hatade häxor har blivit feministiska förebilder

Nyheter Hundratals halshöggs och brändes fram till 1704 För några hundra år sedan injagade de skräck i sin omgivning och avrättades. I dag är de unga häxorna feministiska förebilder med tusentals följare i sociala medier.torsdag 18/4 5:55