SKROTUPPLAG. Det är var vad närboende Björn Lublin kallar backen för nu. Foto: Jonny Andersson

Upprustningen av Spökbacken dröjer

Spökabacken i Lilla Alby stängdes i höstas och slutdatum för upprustningen har flyttats fram till i maj.

  • Publicerad 12:30, 25 mar 2019

Upprustningen av Spökbacken – gång- och cykelbanan mellan Humblegatan och Högklintavägen – har gått i stå. I snart en månad har maskinerna stått still och området liknas vid en sopstation.

– Eller skrotupplag, säger Björn Lublin, som bor i närområdet. Värst är väl att en del traskar omkring där och riskerat att trilla ner i någon grop.

I trapphusen har de boende fått information om att arbetet skulle vara klart i januari, på kommunens hemsida har slutdatum flyttats till maj.

En orsak till att arbetet avstannat ska vara att det "tillkommit grejer i projektet", en annan är en omprioritering, enligt Tomas Lindvall, chef på tekniska enheten.

– Resurserna har behövts till utegymmet vid Golfängarna. Det var angeläget inför Två sjöar runt, säger Tomas Lindvall.

Gång- och cykelbanan har varit avstängd sedan i oktober och Björn Lublin tycker att det är illa skött.

– När jag hört mig för har det pratats om "gestaltning och målbild". Jag menar att funktion måste vara viktigare. För många uppe i Lilla Alby är Spökbacken viktig. Sedan är det väl skattepengar som rinner bort med "gestaltningar och målbilder". Och hur mycket pengar kostar inte maskiner som står still, säger Björn Lublin.

I den branta backen ska det finnas fler viloplan med sittplatser. Dessutom byts kantsten ut och ska få nytt material och kantsten bytas ut.

– Det blir säkert bra, men varför så lång tid? säger Björn Lublin.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här har villapriserna ökat mest i Stockholm

Nyheter Så mycket har priserna stigit på fem år – och här är villorna dyrast En ny undersökning visar var någonstans i Stockholms län som priserna på villor har gått upp mest de senaste fem åren.fredag 14/6 15:42

Sophögar upprör Sundbybergsborna

Nyheter Förvaltningen har tvingats ta bort papperskorgar En gång i veckan tvingas Kjell Lönnberg konstatera att det "ser för jävligt ut" i anslutning till områdets återvinningsstation i Rissne. Bristen på respekt och för hälsorisker har även tvingar...fredag 14/6 8:00

Färgkodade inkast ska underlätta sopsorteringen

Nyheter "Många sorterar rätt hemma, men kastar i fel inkast" Det ska bli svårare att missförstå sopsorteringen i Ursvik. Savab, Sundbybergs Avfall & Vatten, satsar på färgkodning av de tre inkasten.fredag 14/6 8:00
Stockholm Direkt