Uppskattade ekologiska bär

Kulla. Arbetet är i full gång på bärodlingen Hallonparken mellan Enköping, Örsundsbro och Bålsta. Här kan man framför allt plocka stora, goda hallon under en period på fyra månader men i år finns det även en del jordgubbar.

  • Publicerad 16:01, 25 jun 2018

Hallonparken är ett uppskattat utflyktsmål för hela familjen med självplock av de ekologiska bären i växthustunnlar, djur att titta på och gott fika på det lilla caféet. Bärodlingen ligger också nära Kullabadet så det går bra att även ta sig ett dopp om det är varmt.

– Vi har valt att plantera våra bär i växthustunnlar då de stänger ute kyla och ger plantorna ett mer gynnsamt klimat, säger Maria Abrahamson som driver Hallonparken för tredje säsongen tillsammans med sin man Michael Jonsson.

– Förra året var en ovanligt kall sommar men med det fina väder som vi haft i maj så beräknas vi få en mycket större och bättre skörd i år. I år kommer det att finnas gott om hallon samt en del jordgubbar. Vi har även fler bärslag på gång.

Arbetet med Hallonparken är omfattande och paret söker nu extrapersonal att kunna hjälpa till under högsäsongen.

– Det är stor efterfrågan på ekologiska bär och självplock och ibland har vi flera hundra besökare om dagen, säger Maria.

I anslutning till bärodlingen finns caféet. Här serveras kaffe och kall dryck, en mängd olika glassar och bakverk.

– Bären är centrala i allt vi serverar och vi försöker också hålla en lite mer hälsosam inriktning på allt i caféet.

Maria och Michael tillsammans med sina tre gemensamma barn flyttade från Stockholm till Kulla för fem år sedan. Som entreprenörer i grunden var de båda intresserade av att starta upp en verksamhet och de beslutade sig för att börja odla bär.

– Det var en lång och jobbig uppbyggnadsfas men nu börjar vi ta form ordentligt.

Exakt hur öppettiderna ser ut i sommar är ännu inte klart. Det beror så mycket på vädret. Hallonparken uppdaterar därför kontinuerligt sin Facebooksida och även Instagram. De har också en telefonsvarare som alltid är aktuell i sin information.

Bärodlingen får många besökare varav en hel del är långväga från bland annat Sala, Västerås och Stockholm. Eterfrågan på KRAV-odlat är stor så Hallonparken får många besökare.

– Vi får mycket uppmuntran och positivt tillbaka av våra besökare. Det får oss att orka jobba på, säger Maria.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

BLÅLJUS: Attackerade anställda på Elgiganten

Nyheter Inbrott, drograttfyllerier, ni vet, det vanliga, skedde även under måndagen i Enköping. Den attack som drabbade anställda på Elgiganten i Romberga hör dock inte till vanligheterna.tisdag 19/2 10:51

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Nyheter Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.måndag 18/2 10:58