INITIATIV. Ursviksbon Åsa Zetterberg är en av de privatpersoner som nu erbjuder sig att hjälpa till med handling åt äldre och sjuka. Foto: Privat/Mostphotos

Ursviksbon Åsa vill handla mat till äldre och sjuka

På Facebook erbjuder sig Ursviksbon Åsa Zetterberg att handla åt personer som bör undvika att vara bland folk, för att minska risken att smittas av coronaviruset. "Jag funderade på vad jag kan göra för att hjälpa till", säger hon.

  • Publicerad 10:54, 13 mar 2020

Än så länge har Åsa Zetterberg inte varit iväg för att handla hem mat till någon i Sundbyberg. Men hon är beredd om hon blir kontaktad.

Hennes inlägg i en lokalgrupp på Facebook började: "Samhället är vi alla och i situationer som ställer krav på samhället ställs det krav på oss alla att hjälpas åt, här är mitt bidrag".

Hon fick en hel del hjärtan i kommentarsfälten.

– Jag arbetar inte inom sjukvården och forskar inte på virus, utan funderade på vad jag kunde göra för att hjälpa till. Man talar om att samhället ska lösa problem, men det är vi som är samhället. Utanför jobbet har jag mycket fritid, den kan jag använda när det behövs, säger Åsa Zetterberg.

Kontaktas av hjälpgrupper

Hon har kontaktats av hjälpgrupper, varav flera på riksnivå, som startats i samma anda och har gått med i några. I huvudsak ser hon ändå till ett lokalt behov som kan bli aktuellt.

Samtidigt dyker fler inlägg som liknar Åsas upp på Facebook. Om sjuka eller äldre Sundbybergare behöver hjälp tror hon att medmänniskor i staden är beredda att organisera en hjälpverksamhet.

– Absolut. Och jag har vänner som kan bidra, säger hon.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Mindre ekologisk mat i Sundbyberg

Nyheter MP: Jag är faktiskt förvånad Till 2022 ska 50 procent av maten som serveras i Sundbybergs kommun vara ekologisk, enligt ett tidigare beslut i kommunfullmäktige. Trots det blir andelen ekologisk mat som serveras allt lägre.måndag 30/3 17:00

Sundbybergs växthus försvinner efter midsommar

Nyheter Måste lämna plats åt järnvägen Trafikverket behöver plats för att bredda järnvägen genom Sundbyberg och nu är det klubbat att kommunens växthus därför ska rivas. Ännu finns ingen ny plats för växthusen.måndag 30/3 12:20

Storskogens SK laddat för kvartsfinal

Nyheter Motståndarna inleder med en straffspark Storskogens SK spelar nu på söndag kvartsfinal i Stockholm Cup och vid vinst ställs kvartersklubben mot ett division 2-lag.fredag 27/3 16:24
Stockholm Direkt