INITIATIV. Ursviksbon Åsa Zetterberg är en av de privatpersoner som nu erbjuder sig att hjälpa till med handling åt äldre och sjuka. Foto: Privat/Mostphotos

Ursviksbon Åsa vill handla mat till äldre och sjuka

På Facebook erbjuder sig Ursviksbon Åsa Zetterberg att handla åt personer som bör undvika att vara bland folk, för att minska risken att smittas av coronaviruset. "Jag funderade på vad jag kan göra för att hjälpa till", säger hon.

  • Publicerad 10:54, 13 mar 2020

Än så länge har Åsa Zetterberg inte varit iväg för att handla hem mat till någon i Sundbyberg. Men hon är beredd om hon blir kontaktad.

Hennes inlägg i en lokalgrupp på Facebook började: "Samhället är vi alla och i situationer som ställer krav på samhället ställs det krav på oss alla att hjälpas åt, här är mitt bidrag".

Hon fick en hel del hjärtan i kommentarsfälten.

– Jag arbetar inte inom sjukvården och forskar inte på virus, utan funderade på vad jag kunde göra för att hjälpa till. Man talar om att samhället ska lösa problem, men det är vi som är samhället. Utanför jobbet har jag mycket fritid, den kan jag använda när det behövs, säger Åsa Zetterberg.

Kontaktas av hjälpgrupper

Hon har kontaktats av hjälpgrupper, varav flera på riksnivå, som startats i samma anda och har gått med i några. I huvudsak ser hon ändå till ett lokalt behov som kan bli aktuellt.

Samtidigt dyker fler inlägg som liknar Åsas upp på Facebook. Om sjuka eller äldre Sundbybergare behöver hjälp tror hon att medmänniskor i staden är beredda att organisera en hjälpverksamhet.

– Absolut. Och jag har vänner som kan bidra, säger hon.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Peter "förutspådde" pandemin i debutroman

Nyheter "Dikten överträffar ändå verkligheten" Synsk eller bara märkligt rätt i tiden? Peter Westberg från Väsby släppte förra året sin dystopiska debutroman om en stor pandemi som startade i Spanien. Lite mer än ett halvår senare var...fredag 5/6 15:15

Färgexplosion när Wanja Djanaieff intar Marabouparken

Nyheter Formgivaren bakom allt från kungens slips till hemmafruars städrockar Som barn lekte hon i Marabouparken. Nu är Wanja Djanaieff, en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare, aktuell med en utställning i parkens konsthall.torsdag 4/6 14:54

En person rånad vid busshållplats i Ör

Nyheter Maskerade personer stal mobiltelefon En person ska ha blivit rånad av två maskerade gärningsmän vid en busshållplats i Ör på onsdagsmorgonen. Ingen har gripits än.onsdag 3/6 9:02
Stockholm Direkt