USA:s ambassad i Stockholm varnar amerikaner från att besöka centrala Stockholm. Foto: Mostphotos

USA ambassad varnar: "Undvik centrala Stockholm"

Inför första maj gick amerikanska ambassaden i Stockholm ut och uppmanade sina medborgare att inte besöka City, Gamla Stan och närliggande områden. Detta på grund av första maj-tåg.

  • Publicerad 08:14, 2 maj 2017

Inför Valborgshelgen gick amerikanska ambassaden ut och informerade amerikanska medborgare om att flera demonstrationer var planerade i centrala Stockholm. Och att amerikaner i Stockholm "bör vara extra försiktiga". Detta på grund av första maj-tåg.

"Motdemonstrationer kan också äga rum. Tidigare demonstrationer har blivit våldsamma, därför uppmanas amerikanska medborgare att undvika områden under första maj", skriver ambassaden på sin hemsidan.

Mögel, knark och bajs - "Vårt hem har blivit ett helvete"

Vidare informerar ambassaden om att även demonstrationer som avser att vara fredliga kan eskalera i våld.

"Du bör undvika områden där det sker demonstrationer, och vidta extra försiktighetsåtgärder".

En anledning till att ambassaden gick ut och varnade beror enligt de själva på att terroristgrupper fortsätter att planera attacker mot Europa, och att radikaliserade personer återvänder till Europa från Syrien och Irak.

"Fortsätt vara vaksam och gör vad du kan för att förbättra din säkerhet, skriver ambassaden".

Ödehuset i Djursholm sålt efter 15 år: "Ren spekulation"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.