Diplomatträff. I helgen hölls ett topphemligt möte i Bro. Foto: Mostphotos

USA och Nordkorea hade möte – i Bro

I helgen hölls ett möte av världsintresse i Bro. Toppdiplomater från USA, Nordkorea och Sydkorea möttes på Hackholmssund.

  • Publicerad 12:00, 25 jan 2019

På konferensanläggningen ute på Ådö ska förberedelser inför President Donald Trumps kommande februarimöte med diktatorn Kim Jong-Un ha diskuterats, skriver Expressen.

Februarimötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un ska dock äga rum en bit ifrån Bro – nämligen i Hanoi, Vietnams huvudstad, enligt den franska nyhetsbyrån AFP.

Det svenska utrikesministeriet har stått som värd för mötet i Sverige – närmare bestämt i Bro. Toppdiplomater från Nordkorea och USA möttes, och även Sydkoreas sändebud Lee Do-Hoon deltog.

Följde efter transporten

Mötet var topphemligt, men internationella journalister ska ha listat ut att en delegat hade bokat ett flyg från Peking till Stockholm, och sedan följt efter hennes transport från flygplatsen. På så sätt fick de reda på att mötet hölls just i Bro, det skriver Mitt i.

Japansk och sydkoreansk media var på plats utanför konferensanläggningen under helgen som var, tillsammans med tungt beväpnade poliser som bevakade mötet.

Hackholmssund vill inte ge några kommentarer på hur det var att stå som värd för detta världsomtalade möte, på grund av den tystnadsplikt som krävs för att få hålla i uppdrag som dessa.

Attack mot polisbil i centrum

De som stal en motorcykel med visst besvär är på fri fot. Den som tog en elcykel utanför en affär också. Men han som gick till attack mot en polisbil är i alla fall gripen.måndag 22/4 22:49

Senaste numret

Bålstabladet