Utbudet av bostadsrätter och villor minskar i Stockholm enligt Hemnet. Foto: Mostphotos

Utbudet av bostadsrätter minskar mest i Stockholm

Utbudet av bostadsrätter till salu fortsätter att sjunka.

  • Publicerad 14:00, 3 dec 2019

Det är bostadssajten Hemnet som presenterar den nya statistiken. Enligt Hemnet var utbudet av bostadsrätter till salu under november sex procent lägra än vid samma månad förra året. Det är den lägsta nivån sedan 2016. Även utbudet av villor minskade med åtta procent.

Mest minskade utbudet i Stockholm med tio respektive tolv procent för bostadsrätter respektive villor.

– För andra månaden i rad minskar utbudet i årstakt. Intressant är att också tvåårstakten sjunker, när man jämför med den stökiga perioden 2017. Särskilt i Stockholm är det en väldigt kraftig nedgång i utbudet jämfört med november 2017, nästan 20 procent i kommunen och 30 procent innanför tullarna, säger Hemnets talesperson Staffan Tell i ett uttalande.

Enligt Staffan Tell ser de också en högre aktivitet på bostadsmarknaden än tidigare, att de objekt som läggs ut till försäljning säljs snabbare.

– En möjlig tolkning är att säljarna inte är lika angelägna om att hålla ut med försäljningen in i det sista som de kan ha varit i en svagare marknad. Vi hör också anekdotiskt om allt fler budgivningar som drar iväg, säger Staffan Tell.