Långt borta? Så här såg visionen tidigare ut för Tumba centrum.

Utbyggnaden av nya Tumba C osäker: "Det är jättesvårt att sia om en start"

Just nu pågår renoveringen av Tumba centrum för fullt. Samtidigt står planerna för den nya utbyggnaden kvar på idéstadiet.

  • Publicerad 10:50, 23 sep 2016

Detaljplanen är antagen och ett exploateringsavtal finns för den planerade nybyggnationen med nya affärer, bibliotek och resecentrum i Tumba centrum. Men hur den nya centrumdelen ska se ut är ännu inte klart.

– Vi är fortfarande på planeringsstadiet och skissar på förslag. Vi har en dialog med både kommunen och potentiella hyresgäster. Det pågår också en dialog med hyresgäster i den gamla delen av centrum, säger Mattias Bernunger, fastighet- och projektutvecklingschef på Citycon som äger Tumba centrum.

Varför har det tagit längre tid?

– Marknaden ändras hela tiden och då måste vi vara på tårna och hitta ett utbud och en layout som passar flera olika aktörer och söka vilka parter som ska finnas där. Det är den svåra utmaningen, säger Mattias Bernunger.

När kan det bli tal om en byggstart?

– Det är jättesvårt att sia om en start, allt hänger på många faktorer som utgör en helhet. Men vi hoppas på att kunna börja inom en snar framtid, säger Mattias Bernunger.

Finns det risk att nybyggnationen inte blir av?

– I alla stora affärer kan det alltid hända vad som helst. Men vi arbetar för fullt med förslagen och målsättningen är att det ska bli av, säger Mattias Bernunger.