Uteservering totalförstörd i explosion

En explosion följt av en brand inträffade tidigt i morse vid en restaurang på Medborgarplatsen. En uteservering totalförstördes och polisens bombtekniker har under förmiddagen arbetat med att säkra ett misstänkt farligt föremål. Händelsen utreds nu som grov allmänfarlig vårdslöshet.

  • Publicerad 07:50, 4 apr 2018

Klockan 04.18 på onsdagsmorgonen fick polisen larm om en explosion på Medborgarplatsen på Södermalm. Vittnen hörde en kraftig smäll varpå en brand bröt ut på en restaurang i anslutning till saluhallen.

– Branden är nu släckt och vi har inlett en förundersökning gällande grov allmänfarlig vårdslöshet, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Även ett föremål som bedöms vara misstänkt farligt har påträffats på platsen. Hela Medborgarplatsen hålls därför avspärrad.

-- Det går inte att utesluta att det finns farliga föremål kvar. Tekniker och bombtekniker arbetar just nu på platsen, säger Anders Bryngelsson.

Bil och busstrafik uppges kunna rulla på Götgatan men inga bussar stannar vid Medborgarplatsen. Tunnelbanan går dock som vanligt, enligt polisen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vid 10-tiden hade polisen släppt avspärrningarna och teknikerna lämnat platsen.

Krogen drabbades så sent som i oktober av en brand inne i lokalerna. I samband med det påträffades även en krossad ruta. Händelsen rubricerades då som misstänkt mordbrand.

Brand i Söderhallarna – misstänkt mordbrand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.