Centrumbesökare kan räkna med ett nytt restaurangstråk med uteserveringar ut mot torget i sommar.

Uteserveringar ska liva upp Skäris kvällshäng

Ett restaurangstråk med utsikt över Skärholmens torg, där du kan ta ett glas vin eller äta mat med dina vänner, är snart en verklighet. Förutom den pålitliga grönsakshandeln på torget kan besökare räkna med att flertalet uteserveringar står klara till sommaren.

  • Publicerad 17:30, 28 feb 2019

Maisoun El Abid Barakat, Centrumchef i SKHLM, säger att centrumets nya uteserveringar är en del i en långsiktig plan där målet är att göra Skärholmens kärna mer attraktiv och levande, särskilt på kvällen.

— Hittills har det inte funnits så mycket att göra i centrum efter klockan 20. Även Skärholmsborna behöver ha ett ställe att hänga på kvällen, ta ett glas vin eller käka, säger Maisoun El Abid Barakat.

Ett ställe som vill stå öppet för alla som är sugna på kvällshäng i Skärholmen är Pitchers som öppnade i december.

— Torget är fantastiskt som det är idag och vi vill bidra till att skapa en levande miljö. Vi har några spännande planer om vår uteservering. Förutom grönsakshandeln har vi även dialog med polisen, närliggande föreningar och centrumledningen. säger Niclas Backlund.

Centrum på uppsving igen

Det var inte länge sedan det hängde orosmoln över Skärholmen centrums framtid. När butiker som Åhléns fick stänga igen och nyöppnade shoppingkomplex i andra delar av Stockholm lockade besökare väckte det frågor om "Skäris" framtid. Men det senaste halvåret har visat på ett uppsving.

I januari detta år ökade antalet besökare med 10 000 jämfört med samma period i fjol. Centrumchefen Maisoun El Abid Barakat tror att siffrorna mycket väl kan hänga ihop med det ökade antalet restauranger och butiker.

— Vi har kommit en bra bit in i våra ombyggnationer nu och har börjat landa. Mycket positivt har hänt och mer kommer under året, säger hon.

Foto: Dilshan Fernando