I sommar går det att spela minigolf, boule och pingis i Vällingby centrum. Foto: Evelina Hertz

Utesporta i Vällingby centrum på lovet

Pingis, boule och minigolf. I sommar finns det en del att göra i Vällingby centrum för den som är sugen på lite utesport.

  • Publicerad 11:39, 7 jun 2019

Sportsäsongen i Vällingby centrum smygstartade i lördags. Minigolf har funnits i centrum tidigare, men nytt för i år är två pingisbord och två boulebanor.

– Minigolfen har varit populär och vi ville utöka med lite andra aktiviteter. Så jag hoppas vi kommer se lite folk ute på torget, unga som gamla, säger Pernilla Andersson, centrumchef på Vällingby centrum.

På torget finns en bod där det utan kostnad går att hämta racket, klubbor, klot och bollar. Om boden är obemannad går det istället att hämta sportartiklarna på O'Learys.

Avslutas med tävling

Aktiviteterna kommer finnas tillgängliga hela sommaren och avslutas i samband med Vällingbydagarna 28–29 september. Då kommer Västerortsmästerskapen 2019 hållas och där möts lag från Västerorts stadsdelar för att avgöra vem som är bäst på minigolf, boule och pingis.

– Tanken är att man ska kunna träna i centrum i sommar, och Västerortsmästerskapen känns som ett kul avslut på säsongen, säger Pernilla Andersson.

Mer information om mästerskapet och anmälan kommer inom kort finnas tillgänglig på Vällingby Centrums hemsida.

Öppettider för Vällingby centrums aktiviteter

Boule, pingis och minigolf går att spela från 1 juni till 29 september.

Banor och bord håller öppet:
Måndag till fredag 11.00–18.00.
Lördag till söndag 12.00-18.00.

Aktiviteterna är kostnadsfria.

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57

I Bromstens jättekollektiv är ingen ofrivilligt ensam

Nyheter "Här finns alltid någon att dricka kaffe med" I kollektivhuset Fristad i Bromsten finns plats för både ensamvargar och de som vill hänga mycket med sina grannar. "Kollektiv light", kallar de boende det själva.fredag 23/8 15:50

Vi är Västerort

Stockholm Direkt