Campus Manilla. Nu tvingas skolan vidta åtgärder mot kränkningarna. Foto: Linda Gren

Utredning om Campus Manilla avslutad

Vi har tidigare berättat att prinsessan Estelles skola på Djurgården utreds efter larm om kränkningar och våld. Nu har skolan fram till april på sig att vidta åtgärder.

  • Publicerad 10:39, 5 dec 2018

Efter flera inkomna anmälningar från föräldrar med vittnesmål om att elever utsattes för våld och kränkningar från andra elever bestämde sig Skolinspektionen för att göra en så kallad riktad tillsyn. I början av oktober besökte inspektionen därför Campus Manilla för att se om skolan efterlever skollagens krav inom ett antal områden. 

Nu är den extra utredningen avslutad.

Campus Manilla utreds efter larm om våld

I beslutet står bland annat att det finns flera brister i verksamheten gällande åtgärder mot kränkande behandling av elever. Skolan har fram till den 1 april 2019 på sig att vidta åtgärder gällande bristerna.

I en intervju med StockholmDirekt i slutet av oktober sa rektor Carina Hagström Bergh att hon välkomnar Skolinspektionens utredning.

– Den kommer hjälpa oss att bli en ännu bättre skola. 

Föräldrauppror och kris på Campus Manilla

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

9-åriga Kimberly är Pippis nya kompis

Nyheter Spelar Annika i föreställning på Junibacken Tidigare i år syntes hon i "Sound of Music" på Intiman. Nu är Östermalmsbon Kimberly Rydberg, 9 år, redo att ta sig an rollen som Pippis kompis Annika på Junibacken.lördag 15/12 8:00

Misstänkt mordförsök i centrala Stockholm

Nyheter Man förd med ambulans till sjukhus En man har förts till sjukhus efter att ha blivit stucken med knivliknande föremål.fredag 14/12 20:05