Utredningen av den gruppvåldtäkt som skedde i Hässelby i augusti har nu lagts ner. Foto: Sacharias Källdén

Utredning om gruppvåldtäkt i Hässelby nedlagd

I början av augusti fick polisen larm om att flera personer våldtagit en kvinna i Hässelby. Fyra personer greps i samband med händelsen, men nu läggs utredningen ner.

  • Publicerad 10:59, 10 sep 2019

Det var på morgonen, torsdagen 8 augusti, som polis kallades till en lägenhet i Hässelby gård. På morgonen kunde tre personer gripas, två misstänkta för grov våldtäkt och en för medhjälp till grov våldtäkt. En fjärde person greps senare på dagen.

Misstänkta för våldtäkt i Hässelby frisläppta

Kvinna våldtagen i lägenhet i Hässelby

Inte tillräckliga bevis

Samtliga fyra släpptes senare på fri fot och idag lades utredningen ner.

– Initialt har det funnits uppgifter och spår som vi följt upp, sen har det framkommit ytterligare uppgifter och bevis. Men den sammantagna bedömningen är att bevisen inte är tillräckliga, säger kammaråklagare Peter von Salomé.

Avslöjar: Stor byggplan på Söder återupptas

Nyheter Omtag efter StockholmDirekts artiklar Det skulle bli 750 bostäder, idrottshallar och upprustad strandpromenad. Men planerna som skulle blåsa liv i en ny stadsdel nedanför Skanstull har legat på is i 1,5 år. Tills nu.tisdag 24/9 11:08

Långa köer i morgontrafiken

Nyheter ✓Södra länken avstängd ✓Olycka på Essingeleden Sedan strax före klockan 07 är Södra länken avstängd och trafiken har mer eller mindre stått still på flera håll. Samtidigt har en trafikolycka på Essingeleden skapat köer i norrgående riktning.tisdag 24/9 8:00

Vi är Västerort

Stockholm Direkt