Nya Utsäljeskolan. Att riva och bygga nytt har bedömts vara billigare än att renovera. Foto: Orio arkitekter

Utsäljes fritidsgård flyttar till Stuvsta

Fritidsgården Utsälje ungdom flyttar till Stuvsta när Utsäljeskolan rivs.

  • Publicerad 15:00, 14 feb 2020

Baracker vid Källbrinks IP blir tillfällig hemvist för Utsäljeskolans elever när skolan rivs för att ge plats för en större byggnad. Men fritidsgården Utsälje ungdom, som ligger i skolans lokaler, följer inte med till barackerna. Den flyttar till andra befintliga verksamheter, såsom Stuvsta idrottshall.

– Vi tänker att vi till viss del kommer att ha fritidsgården i Stuvsta. Där finns en jättefin idrottshall, och en danshall vi har tillgång till där den grymma dansskolan Move håller till, säger Anna-Maria Bergman, verksamhetschef för ungdom hos Huddinge kommun.

Förslaget: Skolbaracker på Källbrinks konstgräs

Fritidsgården har ingen direkt koppling till skolan. Den vänder sig till ungdomar i högstadieåldern, medan skolan som flyttar till barackerna är en F-6-skola.

– Vi tycker inte att det är försvarbart att hyra dyra baracker när det finns lokaler vi kan använda som ligger en bit därifrån, men inte så långt därifrån. Vi söker de besparingar som drabbar medborgarna minst, säger Anna-Maria Bergman.

Bättre i Stuvsta

Det kan rent av kan bli bättre i Stuvsta, tror Anna-Maria Bergman.

– I Stuvsta finns närheten till dans, till fotbollsföreningen Stuvsta IF, och Huddinge basket finns där också. Vi vill kunna erbjuda ett större utbud så småningom, säger hon.

– Det finns ett jättefint, stort kafé och två stora klassrum där man kan göra coola grejer. Det är större lokaler än i Utsälje. Dessutom sparar vi pengar som vi kan använda klokt till andra saker, fortsätter hon.

Flytten sker först när skolan evakueras, vilket preliminärt väntas hända under 2021.