STÖD. Agera Kvinnorjour får 80 000 kronor. Bilden är från tidigare demonstration. Foto: Mostphotos

Utsatta kvinnor ska få ökat stöd

Personer som utsatts för relationsvåld eller hedersvåld får utökat stöd vid kontakt med polis och rättsväsende, som komplement till socialtjänstens insatser. Det är syftet med en ny överenskommelse mellan Solna stad och Agera Kvinnojour i Solna.

  • Publicerad 19:50, 23 maj 2019

VERKSAMHET. Bridgett Stehag, Agera kvinnojour Foto: Privat

Agera Kvinnojour får 80 000 kronor för att dra igång en ny verksamhet med riktat stöd till personer som utsatts för relationsvåld eller hedersvåld. Verksamheten erbjuder information om rättsprocessen samt stöd vid polisanmälan eller inför, under och efter en rättegång.

– Att våga polisanmäla eller gå igenom en rättsprocess kan vara omtumlande och innebära en stark påfrestning för personer som utsatts för våld i nära relation. I och med det utökade samarbetet kan vi nu erbjuda både information och stöd under hela rättsprocessent, säger Bridgett Stehag, verksamhetschef på Agera Kvinnojour i Solna.

Agera Kvinnojour bedriver sedan tidigare en öppen samtalsmottagning där personer som utsatts för våld kan få kostnadsfri rådgivning och stödsamtal. Den verksamheten kompletteras nu med information och stöd inför, under och efter en rättsprocess, genom samarbetet med Solna stad.

– Verksamheten utgör ett viktigt komplement till socialtjänstens insatser och relationsvåldsteamet inom Solna stad, säger socialnämndens ordförande Arion Chryssafis (M),

Stockholm Direkt