Eldsjälar. Förra året blev Said Maxamed och Victoria Escobar årets eldsjälar i Skärholmen. I år ska tävlingen omfatta alla som verkar på Röda linjen, från Bredäng till Norsborg. Foto: Mitt 127

Utse Röda linjens eldsjäl 2016

Vem vill du hylla? Nu är det dags att utse Årets eldsjäl på röda linjen. Vinnaren kommer att presenteras i Södra Sidan vid årsskiftet.

  • Publicerad 09:26, 6 sep 2016

– Vi vill lyfta de positiva krafterna i området och motverka den negativa bild som finns, säger en av projektledarna Alexandra Tecle om varför Mitt 127 vill utse Årets eldsjäl på Röda linjen.

Ram Cornejo, också han projektledare, tillägger:

– Genom att uppmärksamma de som kämpar här och gör en bra grej kanske vi kan uppmuntra de som har en dröm. Så att de ser att det går.

Mitt 127 har de två senaste åren utsett Årets eldsjäl i Skärholmen. I år har föreningen valt att ta det steget längre genom att inkludera Röda linjen, från Bredäng till Norsborg.

Ett första steg är att nominera någon som är verksam i området, personen behöver inte själv bo längs Röda linjen. Därefter kommer en jury välja ut sex personer som går vidare till omröstning.

Årets jury består av Mitt 127:s grundare Aseffa Hailu, Södra Sidans chefredaktör Petter Beckman, Tillsammans för Vårby och Tillsammans för Flemingsbergs projektledare Anna Engström, socialsekreterare Mantha Mughal Kasagianni och Changers Hubs grundare Victoria Escobar.

Förra året utsågs Said Maxamed och Victoria Escobar till Årets eldsjälar i Skärholmen, med motiveringen:

"Årets eldsjälar i Skärholmen 2015 är två personer som aktivt verkar för en bättre tillvaro för barn och unga i området. Dessa två personer har inspirerat, motiverat samt hjälpt barn och unga uppnå sina mål. Detta har dom gjort genom ett projekt som heter Friday inspiration. Ett projekt där man en fredag i månaden bjuder in en inspiratör som föreläser om sina framgångar, motgångar och hur dom har lyckats i livet. De har möjliggjort det för ungdomar att skapa en tillvaro där dom kan få en ökad självkänsla, skapat trygghet på gården och stolthet för området."

Nominera en eldsjäl

Gå in på www.eldsjal.mitt127.se och fylll i formuläret.

Eller skriv till oss på Södra Sidan. Uppge namn och kontaktuppgifter till dig och personen du vill nominera, samt varför den personen borde bli Årets Eldsjäl på Röda linjen.

Nominera senast 14 oktober.

De nominerade presenteras i Södra Sidan i november. Därefter röstas en vinnare fram av en jury och av Södra Sidans läsare. Vinnaren presenteras innan årsskiftet.

Mer information kommer i Södra Sidan under hösten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.