Stänger. 190 elever drabbas när privatskola vid Norra Hammarbyhamnen stänger. Nu har man hittat skolplats till dem. Foto: Mostphotos

Utslängda elever från privatskola får ny plats

Thea privata grundskola på Söder ska avvecklas inför läsåret 2019/2020. Enligt skolan är anledningen en renovering som gör att det inte går att vara kvar i lokalerna.

  • Publicerad 09:58, 24 jul 2019

Den här veckan kommer berörda elever och vårdnadshavare vid Thea privata grundskola på Södermalm att få brev från utbildningsförvaltningen med erbjudande om plats på någon av Stockholms kommunala skolor. Detta rapporterar SVT Stockholm.

Detta efter att man tidigare beslutat om att avveckla skolan inför läsåret 2019/2020.

– Eleverna erbjuds plats på en skola som ligger så nära bostaden som det är möjligt. Vi är i stort sett klara med placeringarna och nu får vårdnadshavare och elever ta ställning till om de vill ha platsen eller inte, säger Lee Orberson, grundskoledirektör i Stockholms stad, till tv-kanalen.

Privatskola på Söder stänger – redan i höst

Totalt rör det sig om platser på mellan 10 och 15 olika kommunala skolor runt om i Stockholms stad som kommer att ta emot elever från Thea privata grundskola.

Även Thea kommer att erbjuda en del platser på sin andra privatskola i Bromma.

– Vi fokuserar främst på de som ska börja i årskurs 9. Det arbetet väntas bli klart den här veckan, säger Anne Lindblad, som är huvudman för friskolan, till SVT.