V arga på MP efter möten med M: "Oacceptabelt"

Miljöpartiet pratade med Moderaterna om samarbete efter valet, samtidigt som de satt i majoritet med S och V. Det säger Ali Khalil i ett reportage från Botkyrkas röster. "Oacceptabelt beteende", säger Mats Einarsson, gruppledare för Vänsterpartiet.

  • Publicerad 15:14, 6 dec 2018

Det är i Botkyrkas rösters reportage om röstköpsskandalen i Albymoskén som Ali Khalil berättar om kontakterna som han och Miljöpartiet hade med Moderaterna i maj i år. Enligt Khalil tog M kontakt med honom för att prata politik och möjliga samarbeten efter valet efter att MP öppnat för privata utförare i hemtjänsten.

”Kan vi hitta gemensamma samarbeten efter valet? Har vi några gemensamma nämnare? Vi tar ett förutsättningslöst möte”, berättar han.

Tillitsproblem

Han, kommunalråd Myrna Persson och Anna-Clara Acevedo, politisk sekreterare, deltog i mötet från MP. Det upprör Mats Einarsson, gruppledare för V. I ett pressmeddelande undrar han om koalitionen kan lita på partiet.

– Khalil säger att de har suttit i förhandlingar om samarbete med Moderaterna samtidigt som de sitter i majoritet med oss och S. Vårt samarbete bygger på förtroende och lojalitet, man förhandlar inte så här då, säger han.

"Får man inte fika?"

Myrna Persson (MP), gruppledare och kommunalråd, menar att Einarsson valt att misstolka saken och att det inte var förhandlingar om samarbete.

– Får man inte ta en fika med folk? Vi pratade politik och de var nyfikna på våra tankar om privata utförare i hemtjänsten. Jag pratar med alla politiker, säger hon.

Einarsson menar att det här är ännu en märklig affär som MP varit inblandat i. Khalil och röstköpsskandalen, tidigare kommunalrådet Fredrik Olssons utnämning som ordförande i tekniska nämnden trots att han inte bodde i Botkyrka vid tillfället och hans förfalskning av namnteckningar till exempel.

– Det säger något om dem att de varit inblandade i ett pärlband av märkliga affärer på senare tid.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Läs mer:

Röstköpsskandal granskas av unga reportrar

MP-topp får gå efter anklagelser om röstköp

MP i Botkyrka: Vi är chockade och besvikna

Förundersökning mot Alby moské läggs ner