Maria Hannäs tog en bild på klottrarna efter att hon skrämt iväg dem. Foto: Maria Hannäs

V-politiker stoppade klottrare med vrål

När Vänsterpartisten och Södermalmsbon Maria Hannäs genom sitt fönster såg tre personer klottra vid Katarina kyrka vid ett-tiden på natten jagade hon iväg dem – med ett vrål.

  • Publicerad 10:44, 28 dec 2018

Det var för en vecka sedan när Maria Hannäs (V), som bland annat sitter i stadsbyggnadsnämnden, skulle gå och lägga sig som hon såg att tre personer höll på att klottra på en mur vid Katarina kyrka.

– Det var vid ett-tiden, jag lägger mig ganska sent och skulle öppna fönstret för att släppa in lite syre. Då såg jag att de sprayade en stor jäkla trea på muren. Jag skrek: "vad i helvete gör ni, lägg av!" Då slutade de, säger Maria Hannäs (V) och fortsätter:

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Men sen kom jag på att tänk om de klottrar på vårat hus, som är nyrenoverat. Så jag gick ner i morgonrock och stod i porten eftersom jag inte hade någon nyckel med mig och mycket riktigt skulle de börja klottra på nästa hus. Då skrek jag igen: "sluta, annars ringer jag polisen" och då drog de iväg. Jag har en stark röst, speciellt när jag blir arg.

Och arg blir Maria Hannäs på "rent klotter".

– Graffiti kan vara fint men klotter är så trist och meningslöst. Det bara förstör och kostar pengar. De som jag stoppade var inga ungdomar utan män över 20 år.

Maria Hannäs har beskrivit händelsen i ett inlägg på Facebook som har fått 134 likes.

– Det har fått en himla uppmärksamhet, folk säger "heja, heja" och "vad bra!". Jag tycker att det är en naturlig grej att reagera om man ser någon klottra, säger Maria Hannäs (V).

Maria Hannäs (V) jagade bort klottrare från Katarina kyrkogård. Foto: Stockholms Stad