"Jag kan förstå att man vill ha lite klass på ett ställe men det är lite märkligt att sätta ett förbud", säger Mats Einarsson (V), socialnämndens ordförande, om mjukisbyxförbudet på Café Corniche. Foto: Arkivibild

V-topp dissar mjukisbyxförbud på krogen

Får man ha mjukisbyxor när man går på krogen? Ha kilt på kommunfullmäktige? Frågan väcktes när en nyöppnad Tumbakrog gick ut med sitt mjukisbyxförbud. Socialnämndens ordförande Mats Einarsson (V) gav sig in i debatten på vår Facebooksida.

  • Publicerad 09:12, 6 apr 2018

I veckan berättade vi om Café Corniche som öppnat i gamla TB’s tidigare lokal i Tumba centrum. För att bli av tidigare krogars rykte har krogen infört mjukisbyxförbud.

Det här både påhejades och drevs med på Facebook. I en lokal Facebookgrupp konstaterar någon: ”Mjukisbyxor är dress code i Tumba. Det är en av de första sakerna jag lärde mig när jag flyttade hit”.

"Märkligt att sätta förbud"

Mats Einarsson (V), socialnämndens ordförande, skrev: ”Socialnämndens presidium kände inte till förbudet när vi fattade beslut om serveringstillståndet”.

– Jag tyckte det var lite udda och skrev en skämtsam kommentar. Jag kan förstå att man vill ha lite klass på ett ställe men det är lite märkligt att sätta ett förbud.

Kungsholmskrog tar över klassiskt Tumbahak

Som svar på en kommentar ifall mjukisbyxor och badtofflor skulle vara okej i fullmäktige skriver han att man får gå klädd som man vill.

– Men det finns en informell dress code. Manliga politiker i Riksdagen har nästan alltid har slips och kavaj men i kommunen kan vi vara mer casual i jeans och tröja, säger han och fortsätter:

– Men det finns inga regler. Den enda är om man närmar sig förargelseväckande beteende, kanske om man går naken, säger Einarsson, för dagen klädd i bruna chinos, mörk kavaj och skjorta.

Vad är det mest uppseendeväckande någon gått klädd i på fullmäktige?

– Det är nog kilt, det var Olle Westberg från S som hade det vid ett tillfälle. Jag vet inte vad han har för koppling till det, men det var snyggt!

Är det sant att du inte äger några mjukisbyxor?

– Ja, det är sant.

Vad har du på dig när du tränar då?

– Jag tränar inte. Jag har chinos och jeans 99 procent av min påklädda tid.

I måndags berättade vi om den nyöppnade krogens ambition att bli en familjevänlig restaurang istället för fyllehäng. Foto: Skärmdump

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.