Besviken. Clara Lindblom, gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms stad, kallar Miljöpartiets senaste drag för sorgligt. Foto: StockholmDirekt

V-toppen kallar Miljöpartiet för svikare

Miljöpartiets besked att de nu inleder samtal med Alliansen har väckt starka reaktioner hos Vänsterpartiet. "Jag tycker det är oerhört sorgligt", säger Clara Lindblom (V).

  • Publicerad 15:26, 1 okt 2018

Daniel Helldéns beslut har kritiserats av Feministiskt initiativ, även Vänsterpartiet är besvikna. Clara Lindblom menar att Vänsterpartiet försökt föra en dialog utan framgång.

– Jag har haft väldigt mycket kontakt med Daniel Helldén och jag har vädjat till honom att åtminstone försöka, men Daniel har inte ens varit intresserad av att sätta sig ner med den tidigare majoriteten för att fortsätta styra i minoritet, säger Clara Lindblom.

MP inleder samtal om samarbete med Alliansen i Stockholms stad

Hon är också besviken över att Miljöpartiet inte velat diskutera alternativen.

– Jag hade haft större förståelse om möjligheten att styra med minoritet var helt uttömt. Men faktum är att han inte ens försökt. Jag tycker att det är totalt oansvarigt av Miljöpartiet, säger Clara Lindblom.

Hon tycker dessutom att beslutet är ett svek mot väljarna.

– Det är många miljöpartister som ser sig som vänster och stödröstade på dem. Att sätta sig i Alliansen innan man ens försökt fortsätta med de rödgrönrosa blir ett oerhört stort svek. Jag tror inte att det var det här man föreställde sig när man gick och röstade på Miljöpartiet i kommunvalet. Jag tycker det är oerhört sorgligt och ett jättestort svek mot deras väljare, säger Clara Lindblom.

Att styra i minoritet ser inte Clara Lindblom som ett problem.

– En tredjedel av landets kommuner har styrts i minoriteter under den här mandatperioden. Vi vill fortsätta ta ansvar för Stockholm tillsammans med Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Feministiskt initiativ, säger Clara Lindblom.