SKILLNAD. En tusenlapp extra i månaden gör stor skillnad för tryggheten och välbefinnandet, säger Sandra Lindström, oppositionsråd för Vänsterpartiet Solna. Foto: Leif Oldenburg

V vill avsätta 7 miljoner till trygghetssatsningar

Fyra fältassistenter och 70 nya sommarjobb till ungdomar i årskurs 1 och 2 på gymnasiet. Det är några av förslagen i Vänsterpartiets trygghetsbudget för Solna.

  • Publicerad 14:41, 5 nov 2019

Partiet vill satsa en så kallad kvinnofridsmiljon, som bland annat ska bekosta kvinnojourens öppna verksamhet för stödsamtal.

V vill också halvera maxtaxan i hemtjänsten vilket beräknas ge drygt tusen kronor mer i plånboken för de med största hjälpbehov.

– Att tvingas vrida och vända på varje krona är tärande och hindrar en från att göra saker alla mår bra av. En tusenlapp extra i månaden gör stor skillnad för tryggheten och välbefinnandet, säger Sandra Lindström, oppositionsråd för Vänsterpartiet Solna, i ett pressmeddelande.

För deltagare i daglig verksamhet inom LSS föreslås en lönebonus på 750 kr i månaden för de med minst 80 procents närvaro.

Fyra fältassistenter ska i partiets budget anställas på heltid och arbeta förebyggande med bland annat natt- och nätvandringar bland ungdomar som befinner sig i riskzonen.

– Givetvis behövs poliser men vi vill ju förhindra ungdomarna från att någonsin hamna där. Då är det helt avgörande med fältassistenter som kan fånga upp ungdomar i riskzonen men även sommarjobb som ger ungdomarna en sysselsättning, säger Linda Cigéhn (V) i pressmeddelandet.

Totalt beräknas partiets trygghetssatsningar kosta drygt 7 miljoner kronor.
 

Stockholm Direkt