Poppis loppis. Förra gången kom över 500 personer på nördloppisen. Foto: Privat.

Väck din inre nörd till liv i Alviks kulturhus

I slutet av mars blir det nördarnas dag i Alvik. Då anordnas nämligen en loppis där det går att fynda allt från serietidningar till actionfigurer.

  • Publicerad 11:52, 10 mar 2020

Sedan några år tillbaka har Madeleine Wiberg och hennes kompisar anordnat Geek Market.

– Det är olika aspekter inom nördkulturen, allt från japansk kultur till gamla tecknade serier och Harry Potter, säger Madeleine Wiberg.

Förra gången kom det över 500 nördar, och det återstår att se hur många som kommer den 28 mars klockan 11-15.

Varför är intresset så stort för nördkulturen?

– Jag tror man blir nostalgisk. När jag växte upp tittade jag på Pokémon och Ninja Turtles, då är det så mysigt när man ser figurerna igen, och det har blivit en stor del av min inredning nu.

Madeleine Wiberg säger att de flesta som säljer på loppisen är privatpersoner, men att det även finns vissa butiker som har ett bord.

– Vi försöker få in ett så brett utbud som möjligt, men det vanligaste folk säljer är samlarfigurer, från Japan och USA.

Även om många av besökarna är vuxna som vill väcka barndomsminnen till liv, är det också en hel del barnfamiljer som brukar dyka upp.

– Det är väldigt kul att man kan sprida något man själv gillade som barn till den yngre generationen, säger Madeleine Wiberg.

Den som vill veta mer om hur man bokar ett bord för försäljning kan se Facebookgruppevenemanget Geek Market STHLM VT-20.

Fynda. Allt från tv-spel till samlarkort säljs på loppisen. Foto: Privat