Hökarängens tunnelbanestation samt Munkforsplan i Farsta. Foto: Åsa Köhler & Joanna Millares Rosell

Vad är grejen med akvareller i Farsta?

Farsta i akvarell. Vad är grejen? StockholmDirekt har pratat med tre olika konstnärer som alla har en förkärlek för att föreviga förorten i starka färger på tjockt papper.

  • Publicerad 16:43, 7 nov 2017

Allt fler lokala konstnärer avbildar Farsta i konst. Den senaste tiden har stadsdelsgrupper på Facebook överrösts av konstrika akvareller från Farstas närområde.

– Jag målar mycket i Stockholm, men jag bor i Hökarängen och är uppväxt här. Både Hökarängen och Farsta är speciellt, det finns så mycket natur här, säger Åsa Köhler.

Sitt konstnärsskap har hon haft med sig genom hela livet och har målat akvarell i över 35 år. Det är inte bara natur hon fångar i Farsta. En av de bilderna hon visar upp är från Hökarängens tunnelbanestation i riktning mot Farsta. Oftast tar hon minnesbilder med mobilkamera som hon tar med sig hem för att måla av.

Konstnär i Bagarmossen får halv miljon kronor

– Jag tog en bild senast i morse, så nu blir det nog en akvarell i veckan, säger Åsa Köhler.

Dessutom får hon sällskap av de båda Farstaborna Monica Svahn-Strand och Joanna Millares Rosell. Monica Svahn-Strand bodde tidigare i skärgården och det har därför blivit många skärgårdsmotiv genom åren. Sedan i somras har hon upptäckt tjusningen med Farsta.

– Det är så mycket människor, och det händer grejer hela tiden. Ungar som hoppar i fontänen... Det verkar som att många trivs här.

Men redan har hon samlat ihop flera alster. Nu hoppas hon på att kunna ställa ut någonstans i Farstaområdet för att kunna visa upp sin konst.

Bagis konstrunda gör comeback

– Kanske på Farstagården? Jag vill ju vara nära de som gillar konsten, det är Farstaborna som vill se.

Det är en dröm hon delar med Joanna Millares Rosell. Hon både bor och jobbar i Farsta och ska ha sin första utställning nu i november, men inne i stan. I framtiden hoppas hon på fler utställningar, gärna i Farstaområdet.

– Det är kul med förortsmotiv, det är inte något man ser vanligtvis, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sifferstrul svartmålar förortsskolor i onödan

Nyheter Förklaringen bakom Söderortsskolornas bottenbetyg Nyanlända elever sänker grundskolors resultat rejält när det gäller gymnasiekompetensen. Men bakom statistiken döljer sig byråkratiskt krångel, som gör att mindre skolor i förorterna svartmålas i...tisdag 21/8 21:00

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00