Hökarängsbo. Dorotea Öster gillar att ta det lugnt på helgen. Trots det hänger detta broderi på väggen i hennes studio.

VAD BLIR DET I HELGEN? Dorotea i Hökarängen: Karaoke och Roller derby

Vad gör stockholmarna på helgen? Vi bad Dorotea Öster, 35-årig Hökarängsbo och tatuerare berätta om sin helg.

  • Publicerad 11:30, 12 maj 2017

– Jag kör Billy Idols Dancing with myself. Jag är inte rädd för att göra bort mig – många är lite taffliga men det är nice.

"På fredagseftermiddagen har vi drop-in-tatuering på studion där jag jobbar, Narval tattoo i Sandsborg. Jag hänger med kollegor och kunder och snackar skit. När sista kunden gått stannar jag och kollegorna kvar ett tag och pratar om framtiden och dricker någon öl.

Sen cyklar jag hem till Hökarängen och äter middag, rostmackor med veganost. Efter det somnar jag i soffan.

På lördagsmorgonen går min sambo upp vid fem-tiden med våra två maine coons Buffy och Purrzum, som skriker efter mat. Jag får sovmorgon. På helgerna får katterna finfrukost, något som heter mush och är som en fryst köttboll med ben och allt i. Klockan nio går jag upp och vi äter mackor och dricker te i soffan framför någon Netflix-serie.

På förmiddagen går jag till Farstahallen för att kolla när mitt favoritlag i roller derby, Rotten rollers, spelar. Det är alltid festlig stämning och nästan fullsatt i hallen. Det blir en social dag, jag träffar grannar och gamla bekanta. Jag spelade själv tidigare men bröt svanskotan och kunde knappt sitta på ett år, så nu är jag bara supporter.

Efter flera timmar i hallen, med endast ett intag av kaffe och delicatoboll, är jag och min vän Kari hungriga så vi beger oss till Sam och co i Farsta centrum för att äta vego-sushi.

Efter det fortsätter vi till Mickel räv i Hökarängen där det blir karaoke och veckans öl. Jag kör Billy Idols Dancing with myself. Jag är inte rädd för att göra bort mig – många är lite taffliga men det är nice. De stänger klockan ett men så länge orkar jag inte vara vaken, jag är hemma senast tolv.

Jag vaknar vid nio-tiden igen på söndagen och jag och min sambo äter frukost tillsammans innan jag och Kari möts upp igen för att gå en promenad längs Magelungen med hennes hund Smilla. Hon är charmig men halvblind och rätt skruttig så det blir en promenad i lugn takt. Vi smiter in på Farsta gård för att ta en kaffe längs med vägen.

Sedan skiljs jag och Kari åt och när jag kommer hem har förhoppningsvis sambon kollat klart på Formel ett. Han älskar att köra bil så vi tar en nöjesrunda längs med småvägarna ut mot Södertälje. Vi snackar skit och sätter på sport-läget så man hör hur motorn brummar.

Vi avslutar turen på Timones i Sköndal och plockar med oss en veganrulle och en kebabrulle hem. Är det fint väder åker vi till Hökarängsbadet och sätter oss där och äter.

Hemma igen i lägenheten är det dags att förbereda sig inför veckan som kommer. Jag sätter mig vid mitt ljusbord och skissar på några tatueringar jag ska göra i veckan. Bredvid mig har jag sambon som pysslar med sitt modellbygge. Jag somnar vid tio ungefär"

DOROTEAS TIPS

Farstahallen, Farstaängsvägen 3

Sam och co sushi, Farsta centrum

Restaurang Mickel räv, Pepparvägen 27

Magelungen ("börja promenaden vid Farsta strandbad till exempel")

Farsta gård, Farstaängsvägen 18

Pizzeria Timone, Bagarfruvägen 3 i Sköndal

Catlover. Dorotea kallar sig "kattuerare" – "för att få göra fler tatueringar med katter". Foto: Karoline Montero Araya

Tecknar. I tatueringsstudion på Nynäsvägen trängs skisser, tavlor, prydnadssaker och allt möjligt på väggar och hyllor. Foto: Karoline Montero Araya

"När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg"

Nyheter Häng med på en timme kring Skälderviksplan "När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg". Ja, kära Skälderviksplan i Årsta, varför är du så bortglömd? Vi tillbringade en timme på det klassiska torget precis när första snön...fredag 6/12 14:47

Tidig julklapp till Söderortscyklister och fotgängare

Nyheter Populära stråket i Skärmarbrink går att använda igen Ett populärt gång- och cykelstråk mellan Hammarbyhöjden och Skärmarbrink har varit avstängt i flera månader. Nu har det öppnats upp igen.fredag 6/12 13:27