Sen. Så här ska Uvetta Strada se ut när det är klart. Foto: Visionsskiss: Svenska Hem i Bromma

Vad händer med 50-talslyorna i Hökis?

Uvetta Strada. Så kallas den nya längan hus som ska byggas på Russinvägen i Hökarängen. Men varför sätts aldrig spaden i marken?

  • Publicerad 11:07, 29 mar 2019

I höstas uppgav ansvarig mäklare att det sålde på bra, och byggherren Svenska Hem i Bromma menade att den första etappen av de 120 små bostadsrätterna skulle vara klar och redo för inflytt våren 2019.

Men uppmärsamma Hökisbor har lagt märke till att ingenting har hänt. Den slänt där de 50-talsinspirerade lägenhterna ska byggas är fortfarande just en brant slänt och ingenting tyder på att byggarbete pågår.

På en lokal facebook-grupp spekuleras i om huruvida den försenade byggstarten hänger ihop med att projektet sålt dåligt, men enligt Uvetta Stradas hemsida har man sålt 70 procent av lägenheterna i den första etappen. Att man inte börjat bygga än beror på ledningar i marken som måste flyttas.

Nya hipsterlyor i Hökis prissänks kraftigt

"Vi väntar på en ledningsflytt som ledningsägarna skall göra innan vi kan tillträda marken", skriver Linda Hornsberg, försäljningschef på Svenska Hem i Bromma i ett mejl till tidningen.

När byggstart sker är ännu inte hugget i sten.

"Vi planerar byggstart preliminärt till hösten, när ledningsflytten är klar och vi har erhållit alla erforderliga tillstånd för att få starta byggnationen av etapp 1. Kunder som bokat sig för en lägenhet i projektet får information om tider och planerad byggstart." skriver Linda Hornsberg.  

Nu. Idag är det en brant slänt där de totalt tre bostadshusen ska byggas. Foto: Johann Bernövall

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08

Fritt fram för bassängbad i Stockholm

Nyheter Söderorts bad har öppnade i veckan – i helgen väntas nytt högtryck Nu har alla stadens utomhusbassänger öppnat för säsongen. Vi träffade Alma som bland annat gjorde bomben ner i Nytorpsbadet.fredag 14/6 15:11