Sen. Så här ska Uvetta Strada se ut när det är klart. Foto: Visionsskiss: Svenska Hem i Bromma

Vad händer med 50-talslyorna i Hökis?

Uvetta Strada. Så kallas den nya längan hus som ska byggas på Russinvägen i Hökarängen. Men varför sätts aldrig spaden i marken?

  • Publicerad 11:07, 29 mar 2019

I höstas uppgav ansvarig mäklare att det sålde på bra, och byggherren Svenska Hem i Bromma menade att den första etappen av de 120 små bostadsrätterna skulle vara klar och redo för inflytt våren 2019.

Men uppmärsamma Hökisbor har lagt märke till att ingenting har hänt. Den slänt där de 50-talsinspirerade lägenhterna ska byggas är fortfarande just en brant slänt och ingenting tyder på att byggarbete pågår.

På en lokal facebook-grupp spekuleras i om huruvida den försenade byggstarten hänger ihop med att projektet sålt dåligt, men enligt Uvetta Stradas hemsida har man sålt 70 procent av lägenheterna i den första etappen. Att man inte börjat bygga än beror på ledningar i marken som måste flyttas.

Nya hipsterlyor i Hökis prissänks kraftigt

"Vi väntar på en ledningsflytt som ledningsägarna skall göra innan vi kan tillträda marken", skriver Linda Hornsberg, försäljningschef på Svenska Hem i Bromma i ett mejl till tidningen.

När byggstart sker är ännu inte hugget i sten.

"Vi planerar byggstart preliminärt till hösten, när ledningsflytten är klar och vi har erhållit alla erforderliga tillstånd för att få starta byggnationen av etapp 1. Kunder som bokat sig för en lägenhet i projektet får information om tider och planerad byggstart." skriver Linda Hornsberg.  

Nu. Idag är det en brant slänt där de totalt tre bostadshusen ska byggas. Foto: Johann Bernövall

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09