Klockan på kommunhuset går inte som den ska, men förhoppningen är att problemet ska vara löst under veckan som kommer. Arkivbild. Foto: Filippa Rogvall

Vad sjutton är klockan i Jakan egentligen?

Den senaste tiden har flera Järfällabor reagerat på att klockan på kommunhuset i Jakobsberg inte funkar som den ska. Men inom kort ska problemet vara fixat.

  • Publicerad 16:30, 18 feb 2019

Det är knappast klockan på kommunhuset vid Riddarplatsen i Jakobsberg centrum som är avgörande för att vi ska veta vilken tid på dygnet det är. Men flera som promenerat förbi de senaste månaderna har ändå reagerat på att klockan visar fel tid.

Järfällahus, JHAB, som förvaltar kommunhuset fick in den första felanmälan om klockan den 18 december.

29 januari fick de besked av den externa entreprenören att klockan var lagad och gick rätt igen – men efter det har den alltså pajat på nytt.

– Vår leverantör har varit där och smörjt urverket. Efter det kom klockan igång, men efter två timmar la den av igen. Det är en mikrobytare som har pajat och ska bytas ut, och det är på väg in under den här veckan, säger Johannes Franke, kommunikationschef på JHAB.

Varför är klockan alltid 12 på pendeln?

Inte första gången

Inom kort är alltså förhoppningen att tiden ska gå som den ska igen, även i Jakobsberg. Men det är inte första gången som klockan på kommunhuset går fel – eller inte alls.

– Den har varit trasig till och från, med ett par tre års mellanrum. Jag tänker att det är lite som med en armbandsklocka, att man måste byta batteri och sånt ibland, säger Johannes Franke.

Stockholm Direkt