Så här kan det se ut i en räknestuga: från Mattecentrum på Södermalm. Foto: Anna Rönnqvist

Vädjan från elev blir nytt mattecentrum i Kärrtorp

Idag är det premiär för en ny gratis räknestuga i Kärrtorp. Det är resultatet av en elevs brev till förvaltningen efter att hens gymnasium slopat en pedagog.

  • Publicerad 14:16, 20 jan 2016

"Jag går sista året på Kärrtorps Gymnasium. Mina betyg är bra och jag ser fram emot universitetet. Men som många i min klass klarade jag inte matten. Förut hade vi en mattepedagog som hjälpte oss att förstå men hon slutade och ersattes inte."

Det skrev en elev till Skarpnäcks stadsdelsförvaltning i november. Hen efterlyste ett samarbete med den ideella föreningen Mattecentrum. Sagt och gjort: Idag invigs Mattecentrum Kärrtorp.

Varje onsdag mellan klockan 16.30-18.30 blir det nu gratis räknestuga på Kärrtorps gymnasium för alla unga som känner att de behöver extra hjälp.

Läs mer på mattecentrum.se.

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00

Bostadsbolagen hårdgranskar svartuthyrning

Bostad ✓Anställt speciella utredare ✓Så många blir av med lägenheten ✓Ny lag kan ge fängelse eller böter Riktade insatser och heltidsanställda som utreder oriktiga hyresförhållanden. Stadens bostadsbolag säger varje år upp hundratals hyreskontrakt till följd av svartuthyrning. Samtidigt kan en ny lag...fredag 19/4 9:00