Foto: Mostphotos

Vädjar om hjälp i Täby och Danderyd: Söker unga faddrar mellan 18-20 år

Föreningen "En utsträckt hand" söker unga faddrar i 18-20-årsåldern i Täby och Danderyd. Röda Dessutom efterfrågar Röda Korset Stocksunds sygrupp symaskiner.

  • Publicerad 12:43, 20 okt 2017

"En utsträckt hand" som jobbar för att integrera och hjälpa nyanlända och ensamkommande i samhället efterfrågar nu hjälp via sina sociala kanaler.

Yngre faddrar mellan 18-20 år i Danderyd och Täby efterfrågas.

– Det handlar om att vara en kontakt för de som kommit hit och som nyss fyllt 18. Det kan röra frågor om busskort, årskort, hur man tar sig till en viss plats, "här har jag fått ett brev som jag inte förstår"; saker som är enkla för oss men svårare för andra en förstå, säger Märta Åberg vid "En utsträckt hand".

– Sen vill man ha vänner i samma ålder, och vad gör Täbys och Danderyds unga i dag? Jag vet inte, det var ett tag sedan jag var ung själv, fortsätter hon.

I samma efterlysning vädjas det även om symaskiner till Röda Korset Stocksunds sygrupp där nyanlända kvinnor möter etablerade och övar svenska. "Har du någon att avvara?" frågar man sina följare.

Är du intresserad av att vara ung fadder kan du gå in här.

Har du en symaskin att skänka? Maila: kommun@enutstrackthand.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Finklädd" man häktad efter villainbrott

Nyheter "Smälta in i miljön" En man är häktad misstänkt för grov stöld efter ett villainbrott i Näsbypark i fredags. På polisens hemsida skriver de att mannen var finklädd.onsdag 20/6 9:58

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Vi är stockholm