Bärgning pågår ännu av betongbilen. Foto: Arne Rundlöf

Väg avstängd efter lastbilsolycka i Vaxmora

En lastbil med betong körde i diket på väg 873, Fredstavägen, i Sollentuna under förmiddagen. Inledningsvis kunde trafik passera olycksplatsen - men nu stängs vägen av helt under bärgningsarbetet. Vägen öppnar tidigast 18.

  • Publicerad 12:08, 7 jun 2019

Larmet om olyckan på Frestavägen i Vaxmora, Sollentuna, kom till räddningstjänsten klockan 10.54 på fredagen. Trafikverket meddelar 14.30 att vägen spärras av helt i båda riktningar och öppnar tidigast 18.

– Det kan gå snabbare, och ta längre tid. Rätt personer med rätt verktyg är på plats och vi håller tummarna att det går så smidigt som möjligt, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Skadeläget för föraren är oklart.

Enbart betongbilen ska varit inblandad i olyckan. Det ska även runnit ut diesel från lastbilen och räddningstjänsten samarbetar med personal från Sollentuna kommun och miljörestvärdesledare på platsen, berättar Emil Skoglund på Storstockholms brandförsvar.

– Vi åker dit tillsammans med ambulans och polis. När vi kommer till platsen har lastbilschauffören lyckats ta sig ut ur bilen själv. Han är skadad och omhändertas nu av ambulans, sa Emil Skoglund tidigare under förmiddagen.

Hänvisar till Norrortsleden

Så länge räddningsarbetet pågår kommer vägen, från Frestavägen fram till cirkulationsplats Hagbylund, vara helt avstängd för trafik. Betongbilen bärgas under eftermiddagen och vägen är numera avstängd i båda riktningarna.

– 14 var lite optimistiskt. Det kommer ta längre tid, och nu är 18 den preliminära siffran, säger Sofia Lindahl på Trafikverket.

Trafikverket hänvisar bilister till väg 265, Norrortsleden.

Skadad. En lastbilförare vårdas av ambulans efter att ha kört i diket på Frestavägen i Sollentuna. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Stockholm Direkt