Hot. En flaggvakt blev hotad till livet vid ett vägbygge i Täby. Foto: Mostphotos

Vägarbetare hotades till livet vid Täby centrum

Det var i onsdags som en flaggvakt hotades till livet av en bilist. För att trygga situationen har väktarskydd satts in.

  • Publicerad 07:26, 27 okt 2017

I onsdags, vid ett vägbygge intill Täby centrum, inträffade en incident, något P4 Stockholm var först att berätta om.

– Vi håller på med asfalteringsarbete i anslutning till Täby centrum och i samband med en vägavstängning har en av de vakter som vår underentreprenör har, blivit hotad av en aggressiv bilist. Det är fullständigt oacceptabelt, säger Joakim Quiding, samhällsutvecklingschef på Täby kommun, till P4.

Flaggvakten ska arbeta för JM entreprenad och företaget har en krisgrupp som tagit hand om den hotade. Även Täby kommun ska ha gett stöd.

Nu har väktarskydd satts in för att skydda de flaggvakter som jobbar på platsen. Väktarna ska kunna ingripa om något liknande sker.

– Vi försöker för stunden att få en bra trafikmiljö kring vårt centrum. Det är för samhällets bästa vi gör det här och det är bedrövligt att en person här utsätts för hot. Polisen har också tagit det på fullaste allvar, säger Joachim Quiding till P4.

Enligt P4 är bilisten polisanmäld.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm