Vägghyllningen till Djurgården övermålad: "Trist"

Djurgårdens huvudsponsor ville hylla laget för det allsvenska guldet med en stor väggmålning. Men hyllningen vandaliserades direkt. Några nya planer på hur de svenska mästarna ska hedras finns inte.

  • Publicerad 19:30, 19 nov 2019

Direkt efter att Djurgården spelade 2-2 mot Norrköping och vann Allsvenskan 2019 bestämde sig laget huvudsponsor Adidas för att hylla laget med en väggmålning på Östermalm.

Djurgårdshyllningen började färdigställas direkt. Bland annat av en målare som höll på AIK.

Men bara efter några dagar förstördes målningen med gul och svart färg.

– Ja, det var trist att den blev vandaliserad, även om vi visste att risken fanns. Men vi känner att hyllningen gick fram och att en skapade mycket uppmärksamhet, skriver Henrik Hallberg från Jungrelations som arbetar med Adidas.

Efter guldet togs det fram specialgjorda tröjor, men någon ytterligare hyllning för att uppmärksamma guldet är inte planerad.

Svenska mästare ska kommuniceras

– Men det är inte omöjligt att epitetet ”Svenska Mästare” kommer finnas med i kommande kommunikation framöver, hälsar Henrik Hallberg.

Här hyllas Djurgården med stor väggmålning på Östermalm

Djurgården själva har heller inte några planer på väggmålningar.

– Ingen mer hyllning av det slaget planeras, hälsar Daniel Bergström, media- och marknadsansvarig på Djurgården.

STOCKHOLMSVITT? Huvudstaden är blå, stod det under några dagar på väggen på Grev Turegatan. Men nu är Djurgårdshyllningen övermålad med vitfärg. Foto: StockholmDirekt