Problem. Personal har sagt upp sig efter återkommande problem. Foto: Mostphotos

Vägglöss har flyttat in på äldreboende

Fridhemmets servicehus på Kungsholmen har haft problem med vägglöss sedan i början av 2017. Nu kräver en före detta anställd att äldreboendet ska stängas och saneras.

  • Publicerad 15:53, 17 jan 2018

Det är DN som rapporterar att Fridhemmet haft problemen med vägglöss, som fortfarande inte har åtgärdats.

– Stäng boendet och gör Gud vet vad så vi blir av med det här en gång för alla, säger sjuksköterskan Kerstin Sännås till DN.

Hon har nu sagt upp sig på grund av att problemet enligt henne inte tas på allvar ledningen.

– Det är förstås värst för de gamla, de evakuerade har fått bo i flera månader med bara en säng, resten av deras saker har legat i sopsäckar. Det finns ingen tidsplan för när de ska få flytta tillbaka. Det här är inte slut, vi upptäcker löss i nya lägenheter varje dag, säger hon.

"Har ett gott samarbete"

Sju till åtta lägenheter ska ha evakuerats sedan lössen upptäcktes och enligt fastighetsägaren Micasa pågår saneringen för fullt.

– Självklart tror vi och är trygga i förvissningen att vi kommer att komma tillrätta med problemet. Vi har ett gott samarbete med stadsdelen och vi har de boendes bästa för ögonen, säger affärsförvaltaren Gustav Winblad till DN.

Att stänga ner hela boendet för en sanering är enligt boendets verksamhetschef Odini Nzeribe inte aktuellt i dagsläget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29