ASKFAT. Ett lämpligare ställe att lägga en cigarett. Foto: Mostphotos

Vaknade av brand i soffan

Att somna med en cigarett i soffan är inte bara farligt utan även brottsligt. Det har en sundbybergare blivit varse efter att täcket fattat eld.

  • Publicerad 07:15, 3 jul 2018

En sundbybergare var trött och onykter när han kom hem och somnade i soffan. Dessförinnan hade han tänt en cigarett. Täcket han lagt över sig började brinna och mannen vaknade när brandlarmet gick.

Mannen lyckades släcka elden med vatten efter att ha tagit ut täcket på balkongen.

Branden hade kunnat sprida sig till lägenheten ovanför."Om ingen släckinsats gjorts så förelåg risk för att branden skulle orsakat en sådan värmeutveckling att fönsterrutan där soffan var placerad skulle spräckts och att branden skulle ha spridit sig utvändigt uppåt via fasaden i fastigheten", skriver räddningstjänsten i ett utlåtande.

Att lägga sig i soffan med en cigarett är, särskilt i hans tillstånd, oaktsamt. Det konstaterar Solna tingsrätt som dömer honom för allmänfarlig vårdslöshet efter händelsen som inträffade förra sommaren.

Mannen döms samtidigt för ringa narkotikabrott och ska betala dagsböter.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Tre viktiga vårdförändringar under 2019

Nyheter Det här har klubbats i landstingets budget för Stockholm Landstingets budget är nu beslutad och klar. Här är tre vårdsatsningar som ska genomföras.fredag 14/12 7:00