ASKFAT. Ett lämpligare ställe att lägga en cigarett. Foto: Mostphotos

Vaknade av brand i soffan

Att somna med en cigarett i soffan är inte bara farligt utan även brottsligt. Det har en sundbybergare blivit varse efter att täcket fattat eld.

  • Publicerad 07:15, 3 jul 2018

En sundbybergare var trött och onykter när han kom hem och somnade i soffan. Dessförinnan hade han tänt en cigarett. Täcket han lagt över sig började brinna och mannen vaknade när brandlarmet gick.

Mannen lyckades släcka elden med vatten efter att ha tagit ut täcket på balkongen.

Branden hade kunnat sprida sig till lägenheten ovanför."Om ingen släckinsats gjorts så förelåg risk för att branden skulle orsakat en sådan värmeutveckling att fönsterrutan där soffan var placerad skulle spräckts och att branden skulle ha spridit sig utvändigt uppåt via fasaden i fastigheten", skriver räddningstjänsten i ett utlåtande.

Att lägga sig i soffan med en cigarett är, särskilt i hans tillstånd, oaktsamt. Det konstaterar Solna tingsrätt som dömer honom för allmänfarlig vårdslöshet efter händelsen som inträffade förra sommaren.

Mannen döms samtidigt för ringa narkotikabrott och ska betala dagsböter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27