FILMADES. Händelsen i arresten fångades på en övervakningsfilm. Foto: Leif Oldenburg

Vakt kastade urin på intagen

När celldörren öppnades kastade vakten urin på den intagne. Nu döms arrestvakten i Solna för ofredande.

  • Publicerad 17:36, 3 jan 2018

Händelsen inträffade i april förra året.

En övervakningsfilm visar hur vakten går mot den intagnes cell, öppnar två dörrar och gör en kaströrelse in mot cellen.

Arrestvakten åtalades i september, men hävdade att han handlat reflexmässigt eftersom den intagne själv ska ha kastat urin på honom när dörren öppnades.

Övervakningsfilmen ger inget stöd för vaktens version och han döms därför för ofredande till dagsböter på sammanlagt 24 000 kronor, rapporterar SVT Nyheter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Facket larmar om bussförarna

Nyheter Hård kritik mot Arriva Arbetsmiljöverket överväger att utfärda ett föreläggande mot Arriva, efter att facket larmat om missförhållanden för bussförarna. Nu har Arriva kompletterat sina svar.onsdag 18/7 9:06