ÖPPET. Kvarnbadet i Vallentuna är öppet, med coronarestriktioner. Foto: Anna Wettergård

Väktare kan sättas in på Kvarnbadet

Kvarnbadet i Vallentuna är äntligen öppet – men med restriktioner. Och sköter badgästerna inte sig sätter kommunen in väktare.

  • Publicerad 10:34, 10 jun 2020

När det gäller väktarfrågan håller vi på att försöka anpassa tider med vaktbolaget när de ska vara på plats,

Fredagen den 5 juni slogs portarna äntligen upp för Kvarnbadet, det populära utomhusbadet i Vallentuna.

– Det har varit intensiva dagar inför öppnandet, säger Ola Nilsson, enhetschef för idrott och friluft på fritidsförvaltningen.

Max 500 besökare

Badet har öppnat med coronarestriktioner – max 500 personer får vara inne på badet samtidigt. Om inte begränsningen i antal hålls eller avstånden inte respekteras av besökarna kan kommunen ta till väktare - och i värsta fall stänga badet för säsongen.

– När det gäller väktarfrågan håller vi på att försöka anpassa tider med vaktbolaget när de ska vara på plats, men det är inte färdigt ännu, säger Ola Nilsson och fortsätter:

– Och när det gäller corona har vi försökt förebygga så mycket vi kan med avstånd, stängda omklädningsrum, städrutiner och så vidare, men det handlar mycket om att vi alla hjälps åt och följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Utomhusomklädningsrum

Omklädningsrum och inomhusduschar kommer att vara stängda, men toaletterna öppna. Tillfälliga utomhusomklädningsrum har byggts och utomhusduscharna är öppna. Kommunen uppmanar dock besökarna att duscha och tvätta sig hemma före besök.

-- Omklädningsbåsen utomhus är klara och vi hoppas verkligen att det ska fungera smärtfritt, så vi kan ha badet öppet utan problem så att folk kan njuta av att sola och bada i sommar, säger Ola Nilsson.

Lekutrustning, som bollar och badleksaker, kommer inte att lånas ut på grund av risken för smitta, men det är tillåtet att ta med egna leksaker.

Kanoter kommer fortsättningsvis att hyras ut.

Kvarnbadet fyller 50 år i år, men det stora firandet skjuts upp till nästa år. "Någon form av digitalt firande kommer att genomföras", skriver Vallentuna kommun i ett pressmeddelande.

50 ÅR. I år fyller Kvarnbadet 50 år, men det stora firandet får vänta till nästa år. Foto: Anna Wettergård

Stockholm Direkt