Valand kafé. Mystiken tätnar kring 1950-talsfiket. Foto: Elin Jonsson

Valands 50-talsmöbler säljs på Blocket

Mystiken tätnar kring anrika kaféet Valand på Surbrunnsgatan som har stängt för gott. Nu säljs interiören på Blocket.

  • Publicerad 16:13, 25 sep 2018

Som Vi i Vasastan har skrivit så har Valands tidigare ägare rapporterat på Facebook att kaféet stänger för gott. Anledningen är att stället, som funnits sedan 1954, inte går ihop ekonomiskt. Inlägget har fått över 40 kommentarer från ledsna stamkunder och 30 delningar.

Nu har kaféets fönster mot Surbrunnsgatan försetts med frostad plast och möblerna ligger ute till försäljning på Blocket. Bland annat kan man köpa borden för 100 kronor styck och lampetter från Svenskt Tenn för 1 500 kronor.

Vi i Vasastan försöker nå lokalens nya ägare.

Vasastadsbor vill bevara 50-talet på Valand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor räddningsinsats i Vasastan

Nyheter Person fast i hisschakt sedan i morse – tros bli kvar flera timmar till En person har sedan tidigt i morse suttit fast i ett hisschakt i Vasastan. Räddningstjänsten ska nu påbörja en insats och forcera en vägg för att komma åt personen.fredag 19/10 11:24

Person knivskuren på Kungsholmen

Nyheter Två gripna misstänkta för mordförsök En person påträffades tidigt i morse knivskuren vid ett bostadshus på Kungsholmen. Två personer har gripits misstänkta för mordförsök.fredag 19/10 10:37