Välbesökt invigning av ny gårdsbutik och kafé

Landsberga gård i Biskopskulla har slagit upp portarna till sin nya gårdsbutik och kafé. I ett renoverat stall från 1800-talet säljs närproducerade livsmedel från Uppland och lokalt hantverk.

  • Publicerad 09:21, 6 jun 2018

Familjen Sandqvist har brukat Landsberga gård i fyra generationer. Sedan 2010 har där funnits en äggbod. I den nya butiken satsar man på gårdsförsäljning i större skala.

– Om folk är beredda att åka hit för att köpa ägg kanske de kan tänka sig att handla annat också, säger Per Sandqvist, som driver verksamheten tillsammans med brodern Joakim.

Kort efter att butiken öppnat arbetar personalen för högtryck med att expediera kunder i kassan och servera kafébesökare. Gården har fyra säsongsanställda och en fast anställd, som är butiksansvarig. Den sistnämnda rekryterades via Facebook.

– Hon hörde av sig tidigt och undrade om vi behövde hjälp – och det gjorde vi ju, ler Per Sandqvist.

I butiksinredningen har gammalt blandats med nytt. En stor del av livsmedlen är ekologiska.

– Vi gillar sådana här butiker. Vissa av varorna finns i vanliga affärer men sortimentet är större här. Dessutom är det mysigt att ta en fika – det blir nog en äggmacka, säger Maria Söderberg, som är där med sin mor Gölin.

Ägg från Landsberga gård finns inte bara till försäljning – de ingår även i andra produkter.

– Vi har skorpor, pasta och chokladpraliner med ägglikör som är gjorda på våra ägg, förklarar Per Sandqvist, som planerar för en webbutik senare i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Örsundsbrobo får fängelse för smuggling

Nyheter En man i 25-årsåldern, boende i Örsundsbro, döms till tre års fängelse för narkotikasmuggling. Saken gäller två paket amfetamin som har skickats till mannen.måndag 19/11 16:25