Valborgsfirande. Foto: Ulrica Andersson

Valborg vid Årstaliden ställs in

Valborgsfirandet vid Årstaliden blir inställt i år. Föreningen som ordnar brasan ansökte om tillstånd för sent.

  • Publicerad 09:51, 25 apr 2019

I 30 år har de ordnat valborgseld och fackeltåg för Årstaborna vid Årstalidens dansbana, men i år blir det inget. Orsaken: De sökte tillståndet från polisen för sent.

– Det har varit svårt att få folk att engagera sig i år, av olika anledningar, och det har gjort att vi missade senaste datum när ansökan skulle vara inlämnad, som var 17 april, säger Lennart Rönnestig, ordförande i föreningen Årstablick, som arrangerar valborgsfirandet.   

Här kan du fira Valborg i Stockholm 2019

Så när de väl skickade in ansökan – för sent – fick de nej.

– Det känns jättetråkigt, men nu är det som det är, säger Lennart Rönnestig.

Ett annat orosmoln, enligt föreningen, även om de hade fått tillståndet, är att eldningsförbud införs på valborg på grund av torra marker. Sedan förra veckan avråder räddningstjänsten alla från att elda i naturen. Enligt dem finns det stor risk för gräsbränder i skog och mark. Det gäller hela länet.

Maxat med loppisar i Stockholm i helgen

Nyheter LISTA: 11 loppisar under en och samma helg Med våren kommer lusten att rensa ut gammalt, men även att ge sig ut i värmen och fynda "nytt". Stockholm har fått loppisfnatt och nu i helgen den 25-26 maj kryllar det av tillfällen att sälja, köpa,...onsdag 22/5 19:15

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54