Foto: Mostphotos

Våld mot p-vakt och dörrvakt

I centrala Enköping har en parkeringsvakt och en dörrvakt anmält att de misshandlats. I Fjärdhundra var det inbrott i en affär och i Hummelsta i en restaurang. I Örsundsbro gjordes inbrott i en färgbutik och vad gentlemannen som körde på en stenpelare utanför Max intagit får utredningen visa.

  • Publicerad 09:37, 22 dec 2019

Söndag ca 00:45

Tempobutiken, Fjärdhundra

Stöld genom inbrott i butik. Två okända personer har brutit sig in på Tempo i Fjärdhundra De har krossat rutan till entrén och tagit sig in den vägen Bland annat saknas flera stockar snus Vittnen har sett två unga, långa ynglingar springande lämna platsen. Flera patruller samt hundpatrull spårade och sökte efter gärningsmännen, men de undkom.

Fredag-lördag

Hummelsta pizzeria

Stöld genom inbrott i restaurang..Okända gärningsmän har krossat två rutor till pizzerian i Hummelsta. Inne på pizzerian har de stulit alkohol och tobak

Lördag ca 02:30

Fiskgjusegränd

Skadegörelse

Rutan till en entrédörr på Fiskgjusegränd krossades under natten till lördag. Vittnen kontaktade polis som förhörde en misstänkt man som därefter släpptes.

Fredag ca 18:00

Enköping, centrum

Våld mot tjänsteman. En man i 30-årsåldern är misstänkt för våld mot tjänsteman sedan han attackerat en parkeringsvakt i centrala Enköping. Vakten klarade sig utan vårdkrävande skador.

Fredag ca 09:00

Litslena

Drogbrott. Då en personbil stoppades för kontroll i Litslena blev passageraren i bilen, an man i 30-årsåldern, misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

Fredag 1830-lördag 03:18

Örsundsbro.

Stöld genom inbrott i butik alternativt grov skadegörelse. Larmet gick 03:18. En eller flera personer hade då brutit sig in i färgbutiken på Industrivägen i Örsundsbro  genom att slå sönder ett fönster.

När polis kom till platsen äva hela butiken täckt med ett lager ljusgult pulver som sannolikt kom från en brandsläckare. Från färgbutiken har sedan gärningsmännen tagit sig in i en butik vid namn Hälsodamen.

Lördag ca 0045

Romgatan Enköping

Drogbrott. En man i 20-årsåldern är misstänkt för följande brott:

• Drograttfylleri

• Narkotikabrott brukande

• Narkotikabrott innehav

• Grov olovlig körning 

• Vapenbrott

• Brott mot knivlagen

Detta sedan mannen kört in i ett betongfundament utanför Max-restaurangen.  Han var kvar på platsen då polis anlände och kunde pekas ut av vittnen. Den misstänkte greps och anhölls senare.

Lördag ca 01:15

Rest Stattshörnan

Våld mot tjänsteman. Då en man skulle avvisas från Stattshörnan under natten mot lördag betedde han sig stökigt och polis kallades till platsen. Mannen blev misstänkt för våld mot tjänsteman, då han sparkat på en ordningsvakt och omhändertogs av polispatrullen.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53