Våldsam brand i Pirathamnen i Årstaviken

En stor båt i den så kallade Pirathamnen i Årstaviken brinner. En kraftig explosion hörde i samband med att båten började brinna.

  • Publicerad 21:16, 31 jan 2018

Strax före 20.30 på onsdagskvällen hördes enligt flera vittnen en kraftig explosion från den stora så kallade "Knarkbåten" som legat i Pirathamnen vid Oljepiren nedanför Södersjukhuset.

LÄS ÄVEN Stort tillslag mot Knarkbåten i Årstaviken

Sekunderna efter är hela båten övertänd och tjock svart rök som luktar starkt av olja sprider sig över området. Röken ska enligt brandmän på plats vara giftig att inandas.

Det är än så länge oklart om några människor befann sig på båten när den exploderade. Enligt Expressen ska polis ha uppgett att fem personer har plockats upp ur vattnet efter explosionen.

Tidigare under onsdagen kunde StockholmDirekt berätta att beslut tagits att den så kallade Pirathamnen ska rivas.

Läs mer här: KLART: Pirathamnen i Årstaviken rivs

Brand. Det är den så kallade Knarkbåten som började brinna efter. Grannar och vittnen hörde en kraftig smäll i samband med att båten började brinna. Foto: Andreas Jennische

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.