Stökig helg. Det har varit en intensiva helg för Stockholmspolisen. Foto: Sacharias Källdén

Våldsam Stockholmshelg – flera grova brott

Det har varit en ovanligt stökig helg för Stockholmspolisen.

  • Publicerad 08:17, 13 nov 2017

Fredagskvällen inleddes med ett personrån vid Medborgarplatsen klockan 20:23. Fyra unga killar sparkade målsägande i magen och tog hans plånbok innan de begav sig mot Fatbursparken.

Bara några minuter senare, klockan 20:26, påträffades en man svårt skadad i Kallhäll, Järfälla. Han avlider senare och en förundersökning om mord inleds.

Klockan 23:41, får polisen ett samtal om att en man påträffats utomhus i Årsta med stickskador. Mannen förs till sjukhus och dörrknackning genomfördes under natten. Två personer greps och är nu anhållna misstänkta för försök till mord.

Ett dygn senare, klockan 23:20, tvingade en gärningsman till sig kontanter från en snabbmatsrestaurang i Barkarby med hjälp av ett pistolliknande föremål.

02:11 försökte tre maskerade män med pistolliknande föremål tillgripa sig en bil utanför en snabbmatsrestaurang i Akalla. Rånförsöket misslyckades men händelsen rubriceras som försök till grovt rån.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ytterligare fall av grovt rån rapporterades klockan 03:16. Den här gången lyckades maskerade gärningsmän, genom vapenhot, tilltvinga sig en bil vid en bensinstation i Kista. I samband med flykten körde gärningsmännen av vägen och två av dem kunde gripas. De är nu anhållna och en förundersökning gällande bland annat grovt rån är inledd.

Anna Westberg, presstalesperson på polisen, konstaterar att det varit en stökig helg.

– Ja, det har varit en hel del. Däremot har natten till måndagen varit lugn.

Att förövare rånar människor på bilar händer är inte helt ovanligt, säger hon.

– Det kan hända när som helst på dygnet. För några veckor sedan var det en person som frågade föraren efter vägen och i samband med det försökte tillgripa sig bilen. Överlag är det bra att vara lite vaksam, utan att vara för misstänksam, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.