TALAR UT. Två av de fem män som friades för grov våldtäkt i Fittja berättar hur de ser på uppståndelsen. Foto: Arkivbilder

Våldtäktsanklagade männen i Fittja: ”Vi är redan dömda”

Den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja är en av den senaste tidens mest uppmärksammade sexualbrottsmål. DN har pratat med två av männen som friades i tingsrätten.

  • Publicerad 08:22, 5 jan 2018

Totalt är det fem män som åtalades för en våldtäkt i Fittja och friades i Södertörns tingsrätt. Två av männen har nu talat med DN.

Fittjabor oroliga efter våldtäktsdomen

Männen menar att de gjort sig skyldiga till sexköp, inte våldtäkt.
– Jag ångrar det djupt, men det är sorgligt att det behövdes sex månaders häktning och en massa problem för att förstå allvaret i det, säger en av männen till DN.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Med tanke på att jag har misstänkts för grov våldtäkt så tror jag att min familj och andra omkring mig har överseende med sexköpet. De känner mig, tror på mig och tycker därför typ synd om mig för att ha blivit drabbad på det här viset, säger den andre mannen till DN.

Varför friades männen i våldtäktsrättegången?

Fallet har blivit vida uppmärksammat och domen har väckt stora protester i hela landet. Namninsamlingen ”Vi står bakom kvinnan i Fittja!” har samlat tiotusentals underskrifter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En av de tyngsta kritikerna mot domen är advokaten och kvinnans målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz som kallat domen en "skam för vårt rättssystem".

– Gruppvåldtäkten är den grymmaste i sitt slag. Offret en mycket utsatt kvinna. Inga förövare ska komma undan med den här typen av brott som är fruktansvärda övergrepp på kvinnor, har hon tidigare sagt.

Tingsrättens dom har inte vunnit laga kraft. Den kommer att överklagas till hovrätten, enligt åklagaren.

Fem åtalade män frias från gruppvåldtäkt i Fittja