Brott. Det var i anslutning till tvärbanan i Johannesfred som våldtäkten skedde. Bilden är en genrebild. Foto: Andreas Enbuske

Våldtog kvinna vid tvärbanan – döms

Den man som överfallit och våldtagit en kvinna vid tvärbanestationen i Johannesfred på långfredagen har nu dömts till tio år av rättspsykiatrisk vård. – Tingsrätten gjorde samma bevisvärdering som jag, säger kammaråklagare Tomas Mattsson.

  • Publicerad 16:33, 12 sep 2018

Det var i mars som kvinnan överfölls och våldtogs i anslutning till tvärbanestationen i Johannesfred i Bromma. Överfallet och våldtäkten skedde på en grusgång på vägen från stationen.

Nu döms 36-åring till tio år av psykiatrisk vård för våldtäkten, samt flera andra brott.

– Jag kan konstatera att tingsrätten har samma syn på bevisningen som jag har, det vill säga att den räcker till en fallande dom. Den rättspsykiatriska utredningen visade att mannen hade en allvarlig psykisk störning då ska han dömas till vård, säger Tomas Mattsson.

Döms för fler brott

Han hade även yrkat på utvisning vilket domen också dömde till. Mannen kommer utvisas från landet när han släpps från vårdinstansen 2028.

Mannen dömdes även för ofredande av två unga tjejer på Drottningholmsvägen, vid Thorildsplans tunnelbanestation. Han blev även dömd för en annan händelse i januari där han hotat en kvinna.

En gripen för överfallsvåldtäkt i Bromma

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu smids nya planer för macken vid Åkis

"Den ska utvecklas" Enligt Preem pågår diskussioner med flera aktörer gällande den tomma affärslokalen vid macken vid Åkermyntan centrum.tisdag 18/9 16:32

Så röstade Brommaeleverna i skolvalet

Här är den röda ön bland stadsdelens skolor När majoriteten av Brommabor röstar blått sticker eleverna på Alviksskolan ut. Där var nämligen Socialdemokraterna största parti, när eleverna gick till skolval.tisdag 18/9 16:19