Brott. Det var i anslutning till tvärbanan i Johannesfred som våldtäkten skedde. Bilden är en genrebild. Foto: Andreas Enbuske

Våldtog kvinna vid tvärbanan – döms

Den man som överfallit och våldtagit en kvinna vid tvärbanestationen i Johannesfred på långfredagen har nu dömts till tio år av rättspsykiatrisk vård. – Tingsrätten gjorde samma bevisvärdering som jag, säger kammaråklagare Tomas Mattsson.

  • Publicerad 16:33, 12 sep 2018

Det var i mars som kvinnan överfölls och våldtogs i anslutning till tvärbanestationen i Johannesfred i Bromma. Överfallet och våldtäkten skedde på en grusgång på vägen från stationen.

Nu döms 36-åring till tio år av psykiatrisk vård för våldtäkten, samt flera andra brott.

– Jag kan konstatera att tingsrätten har samma syn på bevisningen som jag har, det vill säga att den räcker till en fallande dom. Den rättspsykiatriska utredningen visade att mannen hade en allvarlig psykisk störning då ska han dömas till vård, säger Tomas Mattsson.

Döms för fler brott

Han hade även yrkat på utvisning vilket domen också dömde till. Mannen kommer utvisas från landet när han släpps från vårdinstansen 2028.

Mannen dömdes även för ofredande av två unga tjejer på Drottningholmsvägen, vid Thorildsplans tunnelbanestation. Han blev även dömd för en annan händelse i januari där han hotat en kvinna.

En gripen för överfallsvåldtäkt i Bromma

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får Hässelby-Vällingby en egen Oscarsgala

Unga ska göra film om sin vardag Unga mellan 13 och 19 år ska få lära sig att göra film om sin vardag. I samband med Oscarsgalan i Hollywood nästa år rullas röda mattan ut även i Hässelby då filmerna ska visas och prisas.tisdag 20/11 16:25

Skadad man hittad i Barkarby

Har förts till sjukhus En man har hittats skadad vid Barkarby flygfält på tisdagsförmiddagen. Polisen är på plats och mannen har förts till sjukhus.tisdag 20/11 13:17