LJUSNING. Valentin Ponce hyrde ut sin bostadsrätt i fem månader, sedan dess har han kämpat för att hyresgästerna ska lämna lägenheten. För en vecka sedan lyckades han. Foto: Jonny Andersson

Valentin har fått tillbaka lägenheten - men förlorat möblerna

Valentin Ponce har återfått sin bostadsrätt efter att hans hyresgäster ockuperat den i över ett halvår. Som tack tog de med sig hans möbler.

  • Publicerad 15:58, 10 dec 2018

Som Vi i Väsby tidigare berättat hyrde Valentin Ponce ut sin lägenhet till ett par i december 2017. Sista april 2018 gick kontraktet ut, men när Valentin skulle flytta tillbaka vägrade paret att flytta.

Inga myndigheter kunde hjälpa honom och ärendet förväntades gå till domstol efter att hyresgästerna valt att överklaga det avhysningsbeslut de delgivits. Det hela såg ut att bli en utdragen process, men eftersom paret även slutade betala hyran kom Valentin på en annan utväg.

– Jag stängde av elen, berättar han. Förvaltaren var skeptisk, bland annat orolig för kyl och frys men de är självavfrostande och då gick de med på att stänga av.

Två dagar innan hade mannen ringt och varit hotfull.

– De skulle inte flytta, utan var inställda på att tingsrätten fick avgöra vem som hade rätt till lägenheten.

Efter två veckor utan el gav paret upp. Valentin Ponce fick dock tillkalla polis när han – via grannar som han upplevt som mycket stöttande – fick reda på att paret flyttade ut och tog med sig möbler.

– Mina möbler. Polisen kom men det kunde inte göra något eftersom hyresgästerna påstod att det var deras. Jag tycker att det är jättemärkligt, för mig är det ren stöld. De vägrade dessutom att lämna ifrån sig nycklarna, säger Valentin och fortsätter:

– Dagen därpå bytte jag lås och hade städfirma som kom dit i veckan och städade lägenheten som var rätt nedgrisad.

Han har ännu inte flyttat tillbaka.

– Jag behöver ordna några saker först.

Hyresgäster ockuperar Valentins lägenhet

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Ny ESK:are klar för Bollstanäs SK dam

Sport "BSK är ett bra spelande lag som satsar och vill mycket" BSK värvar från Enköping – igen. I dagarna stod det klart att det hårt arbetande innermittfältare Julia Lindström, 23, ansluter till det framgångsrika damlaget i Väsby.fredag 18/1 19:00

Väsby centrum är Årets klättrare

Nyheter Första gången Väsby Centrum är med bland topp tre I dag lyfter vi på hatten och säger grattis till Väsby centrum! De knep första platsen i kategorin Årets klättrare bland Stockholms köpcentrum.fredag 18/1 12:29

Väsby krossade Hudiksvall

Sport Tidiga mål i periodinledningar ledde till storseger Vilda Väsby krossade i kväll Hudiksvall i hälsingarnas egen hockeyborg. Allt gick Väsbylagets väg, 8–0 var ändå inte i överkant mot ett HHC som inte alls stod att känna igen.onsdag 16/1 23:00