LJUSNING. Valentin Ponce hyrde ut sin bostadsrätt i fem månader, sedan dess har han kämpat för att hyresgästerna ska lämna lägenheten. För en vecka sedan lyckades han. Foto: Jonny Andersson

Valentin har fått tillbaka lägenheten - men förlorat möblerna

Valentin Ponce har återfått sin bostadsrätt efter att hans hyresgäster ockuperat den i över ett halvår. Som tack tog de med sig hans möbler.

  • Publicerad 15:58, 10 dec 2018

Som Vi i Väsby tidigare berättat hyrde Valentin Ponce ut sin lägenhet till ett par i december 2017. Sista april 2018 gick kontraktet ut, men när Valentin skulle flytta tillbaka vägrade paret att flytta.

Inga myndigheter kunde hjälpa honom och ärendet förväntades gå till domstol efter att hyresgästerna valt att överklaga det avhysningsbeslut de delgivits. Det hela såg ut att bli en utdragen process, men eftersom paret även slutade betala hyran kom Valentin på en annan utväg.

– Jag stängde av elen, berättar han. Förvaltaren var skeptisk, bland annat orolig för kyl och frys men de är självavfrostande och då gick de med på att stänga av.

Två dagar innan hade mannen ringt och varit hotfull.

– De skulle inte flytta, utan var inställda på att tingsrätten fick avgöra vem som hade rätt till lägenheten.

Efter två veckor utan el gav paret upp. Valentin Ponce fick dock tillkalla polis när han – via grannar som han upplevt som mycket stöttande – fick reda på att paret flyttade ut och tog med sig möbler.

– Mina möbler. Polisen kom men det kunde inte göra något eftersom hyresgästerna påstod att det var deras. Jag tycker att det är jättemärkligt, för mig är det ren stöld. De vägrade dessutom att lämna ifrån sig nycklarna, säger Valentin och fortsätter:

– Dagen därpå bytte jag lås och hade städfirma som kom dit i veckan och städade lägenheten som var rätt nedgrisad.

Han har ännu inte flyttat tillbaka.

– Jag behöver ordna några saker först.

Hyresgäster ockuperar Valentins lägenhet

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Calle Åsell klubblös – utesluter inte Väsbycomeback

Sport VIK-produkt blir free agent Calle Åsell är klubblös efter två år i IK Pantern. Målet med nästa säsong blir att kunna fortsätta leva på hockeyn, men 25-åringen är även öppen för en comeback till moderklubben.torsdag 21/3 13:00