Här planerar byggherren att dra en ny genomfartsväg för biltrafik. På bilden Sköndalsborna Thomas Carlson och Sofie Pehrsson och Kristina Amnå. Foto: Sacharias Källdén

Valeskog (S) pressas om bygge i Sköndal

”Vi kommer att göra justeringar om det är befogat.” Det säger nya stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog om kritiken mot bygget i Stora Sköndal.

  • Publicerad 16:14, 28 nov 2017

Tidningen berättade för ett par veckor sedan att de lokala politikerna i Farsta stadsdelsnämnd sågar stora delar av planförslaget för Stora Sköndal.

I stort handlar kritiken om att husen som planeras är för många och för höga, att trafik och parkeringslösningar inte kommer att fungera. Att man planerar att jämna ett helt villakvarter, där det idag bor människor, med marken och att man ska dra en ny bilväg rakt igenom en skog. Det sistnämnda har också gjort att drygt 400 personer har skrivit på protestlistor.

Vad säger du om kritiken? Har de rätt i något?

– Det här är ju själva poängen med ett samrådsförfarande, att vi ska få in synpunkter och kunna göra justeringar om det finns befogad kritik. Stora Sköndal är ett projekt som vi vill ska bli av, sedan kan jag inte säga exakt ännu hur planen kommer att se ut i slutändan, säger Jan Valeskog (S), nytillträtt stadsbyggnadsborgarråd.  

Även era egna rödgröna politiker i Farsta är kritiska – hur ser du på det?

– Det är synpunkterna som är det viktiga och då har det ingen betydelse om det är boende eller politiker, och vilka partier de är medlemmar i, som står bakom synpunkterna. Det handlar alltid om avvägningar, vi måste bygga i alla stadsdelar för att klara våra mål och för att det är en enorm bostadsbrist i Stockholm, säger Jan Valeskog (S).   

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det är inte första gången Farstapolitikerna sätter sig på tvären, andra lokalt kända ärenden som skapat högljutt rödgrönt motstånd lokalt är det så kallade Osthuset i Gubbängen och det planerade bygget i kanten av Fagersjöskogen.

Lokal S-topp avgår efter ja till Osthuset: "Skäms över mina partikamrater"

Så vill de rödgröna stoppa bostadsplaner: "Gör naturreservat av Fagersjöskogen"

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bränderna i Nackareservatet helt släckta

Nyheter Började brinna igen i går Den senaste veckan har det brunnit flera gånger i samma område i Nackareservatets södra delar. Så sent som i går kallades räddningstjänsten till platsen. Under måndagsmorgonen bedömdes dock även...måndag 23/7 10:44

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30