Hemma. Robin Petersen och Markus Karlsson innan avfärd. Foto: Daniel Sjöberg

Välgörenhetsresa utan mersmak för Markus

Vardagen är här igen för Markus Karlsson. Efter det stora äventyret som tog honom och två vänner till Marocko försöker han nu landa i Enköping igen.

  • Publicerad 06:00, 8 okt 2017

Ena-Håbo Tidningen har vid ett par tillfällen berättat om Jan Hammarström, Robin Petersen och Markus Karlsson som tillsammans byggde tre bilar som skulle ta gänget ner till Marocko på en resa tänkt att samla in stora pengar till välgörenhet.

– Vår business gick rätt bra, den där vi köpte souvenirer där pengarna gick till folket. Däremot gick själva fonden till SOS barnbyar väldigt trögt. Vi körde igång med budgivning som vi tänkt, men det kom inga vettiga bud. Vi hade jättemånga som följde oss, men de kunde inte gå in och skänka en slant. Där kände man sig lite besviken. Vi fick tömma våra egna fickor i stället.

Insamlingen stannade vid drygt 1 600 kronor. Inte i närheten av de summor som trion tänkt sig och nu tvekar Markus inför liknande projekt i framtiden.

– Rent krasst så skulle jag säga att man måste jobba enklare när man gör sådana här saker. Hade man cyklat rutten hade det sett tuffare ut. Många tänker nog att vi sitter och åker i fina bilar och har det skönt. ”Varför ska jag skänka pengar till det.” Ska man göra det i framtiden så måste man nog utsätta sig för något mer extremt, säger han.

Resan var ändå lyckad, menar Markus.

– Det gick väldigt bra i Marocko. Vi träffade fantastiska människor och alla var väldigt trevliga. En fantastisk upplevelse.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52