Foto: Mostphotos

Välkänd brottsling på Enköpingsturné

Mannen i 50-årsåldern är mycket välkänd av polisen. Han var i Enköping i natt – och åkte fast två gånger. Bland Blåljusnyheterna finns även två bilförare som brustit i hänsyn, milt uttryckt.

  • Publicerad 10:05, 30 aug 2019

I Fagerudd byggs en villa. De som bygger har satt upp larm på platsen.

När byggherren fick larm i telefonen åkte han dit.Visserligen hade det kunnat vara djur, det har det varit förut, men den här gången var det uppenbart att någon varit där.

Polis tillkallades. Även de genomsökte platsen utan att kunna finna att något stulits.

Men de hittade något annat.

Under en byggnadsställning låg en person och försökte gömma sig.

– Det är en man från Stockholmstrakten, mycket välkänd av polisen, berättar Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.

I närheten hittades mannens bil och det gjordes husrannsakan i den. Där hittades golfklubbor som tros vara stulna. De togs i beslag.

Klockan 23 frigavs mannen.

Fem timmar senare var det dags igen.

Polis såg bilen på Stockholmsvägen, stoppade den – och den välbekante mannen i 50-årsåldern blev då misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, samt för grov olovlig körning då han saknade körkort.

Den här gången togs även bilen i beslag.

Nu vidare till andra blåljusnyheter.

Trafikförseelse 1:

I rondellen Fjärdhundragatan/Bangårdsgatan kom en liten vit skåpbil farande i vad som beskrivs som "mycket hög fart" vid halvsjutiden på torsdagens morgon. En kvinna uppger att hon sånär blivit påkörd, men att bilen hann stanna. Hon har lämnat signalement på bil och förare, men såg bara delar av registreringsnumret.

Trafikförseelse 2:

En cyklist på Torggatan hamnade mellan en vit lastbil och trottoarkanten strax efter klockan 7 på torsdagens morgon. Lastbilen knuffade till henne så att hon föll omkull med cykeln. Lastbilen stannade dock inte.

Kort därefter kände hon smärta i flera kroppsdelar, bland annat hade hon svårt att gå, och uppsökte sjukhus.

Helgen då brottsligheten tog semester

Nyheter Efter en tid med flera inbrott i både företag och lägenheter, med ett stort antal bilförare som borde ha stannat hemma och bedragare – kom den lugnaste veckoändan på länge. Här är blåljusrapporten....söndag 16/2 9:46