Välkänd vispopartist visar upp sig i Västra Vellinge

Dan Hylander har varit känd som musiker och låtskrivare sedan 1980-talet. Den 10 juli uppträder han i Västra Vellinge.

  • Publicerad 06:00, 4 jul 2020

Makarna Gunnar och Jenny Bringeland anordnar intima sommarkonserter i sin trädgård, Litslena Västra Vällinge. Den 10 juli intar Dan Hylander tillsammans med Magnus Ludvigsson och Pontus Ludvigsson trädgårdscenen. Det anses speciellt att uppleva Dan Hylander livs levande. Med lång erfarenhet anses han närvara på ett unikt sätt med sin musik. Tillsammans med Magnus och Pontus utlovas en fantastiskt fin kväll att minnas. Alla tre har tidigare gästat konserten "Cultureaid Live" som sändes via internet.

Varit med länge

Dan Owe Michael Hylander, född 21 juni 1954 i Malmö, är en svensk låtskrivare, sångare och gitarrist. Han har samarbetat bland annat med Py Bäckman och via duons gemensamma kompband Raj Montana Band. Det kommersiella genombrottet kom i början av 1980-talet. På senare år har han gjort solokarriär med nybildade kompband, förutom enstaka återföreningar av Raj Montana Band. Hylander fick 1984 Rockbjörnen som årets bästa manliga artist.

Skrivit åt andra

Raj Montana Band återförenades tillfälligt 1997 för en turné och ett samlingsalbum med några nya låtar. 2017 återuppstod Raj Montana Band igen, och 2019 kom "Indigo", det första studioalbumet sedan 1984.

Dan Hylander har också givit ut flera skivor i eget namn. Han har även skrivit musik till och producerat andra artister, såsom Totta Näslund och Tomas Ledin.

Dan Hylander

När? Fredag den 10 juli, klockan 17.45 till 20.00.

Plats: Cultureaid, Litslena Västra Vällinge 17.

Pris: 500 kronor, köp din biljett på nätet på Biletto.

Visa merVisa mindre

Blåljus: Fortkörningar på E18

Nyheter Fortkörningar, rattfylleri, cykelstöld och förstörd rollator. Men inga våldsbrott. Så ser helgens blåljusrapport ut.måndag 3/8 10:46

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46