Inge mer snöcykling i Vallentuna. Nästa vinter blir det ändring.

Vallentuna följer Täby – kommer salta sina cykelbanor

Cykelbanorna i Vallentuna är i nuläget täckta av is och snö, men det kan det bli ändring på inför nästa vinter.

  • Publicerad 15:58, 7 feb 2018

I nuläget har Vallentuna kommun valt att inte salta sina cykelbanor, något som många cyklister i kommunen är missnöjda med.

– När cykelbanorna blir hala så har vi valt att sanda, och inte salta som många andra kommuner gör, säger Kenneth Holm, vägingenjör för Vallentuna kommun.

Kenneth Holm menar att det finns en skälig förklaring till varför man valt att inte salta.

– På grund av miljömässiga skäl använder kommunen sand istället. Och om det snöar mycket så plogas cykelvägarna. Det är endast bilvägar som saltas i nuläget, säger Kenneth Holm.

Men inför nästa vinter kommer det att bli ändring på det.

– Vi är mitt uppe i upphandling om att få använda sopsaltning. Det innebär att vi under nästa vinter kommer att sopa bort snön och sedan lägga saltlösning på. Precis som man gör i Täby och Danderyd.

Han fortsätter:

– Tanken är att cyklister ska kunna cykla ända in till stan. Och därför har vi inväntat att Täby ska använda sig av metoden först, så att det inte blir ett hack mellan Vallentuna och Danderyd. Men nu när både Täby och Danderyd använder sopsaltning så är det dags för oss att också införa det också.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03