Fotboll på schemat. Foto: Most Photos

Vallentuna gymnasium satsar vidare på att kombinera idrott och skola

På Vallentuna gymnasium finns ett antal idrottsprofiler. Nyheten inför hösten är en fotbollsprofil i ett samarbete med IK Frej, Vallentuna BK och Vallentuna Damfotboll.

  • Publicerad 10:12, 24 jan 2018

Anledningen till att Vallentuna gymnasium samarbetar med både Vallentuna BK, Vallentuna Damfotboll och IK Frej är att många Vallentunaungdomar tränar i Täbylaget, och många unga i Täby Kyrkby tränar i Vallentuna.

– Vi har ett nytt samarbete som är superbra, säger gymnasiets rektor Johan Klintberg.

Han säger att alla detaljer inte är klara än.

– Men vi har hela våren på oss och det kommer att bli väldigt bra.

Gymnasiet räknar med att tio elever per årskurs kommer att söka profilen.

Olika stort intresse

Hockeyprofil finns sedan tidigare, och där går nio elever i ettan och tvåan. Innebandy går att läsa, liksom badminton.

När det gäller konståkning har intresset inte varit lika stort; en enda elev går i gymnasiet med konståkningsprofil.

– Ibland finns det inga 16-åringar som vill gå den profilen, underlaget är inte så stort, säger Johan Klintberg.

Trots det gör man nu ett nytt försök med konståkningsprofil. En annan idrott som har funnits att välja är ridning. Men nu är den profilen inte igång alls.

– Rent krasst har det kostat oss lite för mycket. Det är svårt att motivera att lägga ut så mycket pengar på några få, men på sikt vill vi verkligen ha med ridningen, säger Johan Klintberg.

– För oss är det absolut viktigaste med idrottsprofilen att det ska bli lättare för eleverna att lyckas kombinera studier med idrott på hög nivå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30